Lahko nas doleti mnogo težav ovir, od nas pa je odvisno, ali jih bomo videli kot izziv ali kot breme. Vse je odvisno od nas in od našega pogleda na življenje.

PREBERITE TUDI: Nekaj dejstev, zaradi katerih vam bo lažje

Sami si ustvarimo svoj vidik in iluzije, kako naj bi življenje izgledalo in vsako odstopanje od naše idealne slike nas prizadane. Ne glede na to, kako hude preizkušnje nas lahko doletijo, pa nam morda pri soočanju z njimi lahko pomaga naslednjih 5 dejstev, ki vam bodo pomagala, da se znebite iluzij, ki ste si jih ustvarili in ki vam otežujejo življenje.

1. Slabo in dobro ne obstajata

Ljudje smo bitja, ki moramo vse ‘popredalčkati’ in zato smo tudi ustvarili mnenje, da je nekaj dobro in nekaj slabo. V bistvu slabo ne obstaja, saj so tudi slabe stvari v življenju za nas dobre, ker so namenjene naši rasti. Ko boste spoznali, da je vsaka vaša življenjska izkušnja namenjena temu, da ste boljši in močnejši kot prej, se boste zavedali, da je tudi vsaka slaba stvar za nekaj dobra. Prav povezava in hkrati nasprotje med slabim in dobrim je tisto, kar naredi življenje življenjsko.

2. Naša sreča je odvisna od našega iskrenega vidika

Iskrena percepcija je tista, ki ne kvari našega vidika z željami in mnenji. Iskrena percepija pomeni sprejeti čisto realno situacijo. Pomeni sprejeti situacijo tako, kot je, brez da bi vpletli svoja čustva, ki nam lahko zameglijo presojo. Veliko ljudi se želi izogniti negativnim situacijam in se soočati le s pozitivnimi izkušnjami, kar sicer ni slaba ideja, moramo pa biti odprti tudi do tega, da sprejmemo vse vrste situacij, saj so tu zato, da dobimo nove izkušnje.

3. Sprememba je edina stalnica

Edina stvar, ki je v Univerzumu zares stalna, je to, da so stalne le spremembe. Vse raste, vse se spreminja, vse umira. Največja moč je te spremembe razumeti, sprejeti in dovoliti. Energija, ki jo spremembe prinesejo, je tista, ki nam pomaga premagati oviro in zmagati vsak izziv.

4. Pretirana skrb nima nobenega smisla

Na tem planetu obstajata le dve vrsti stvari; stvari, ki jih imate pod kontrolo in stvari, ki jih nimate pod kontrolo. Običajno najbolj skrbimo prav za stvari, nad katerimi nimamo kontrole. Resnica je, da pretirana skrb in obremenjevanje ne peljeta nikamor. Zaskrbljenost ni še nikoli nič spremenila, nič končala in nič izboljšala. Zaskrbljenost pravzaprav naredi stvari še slabše, saj lahko izgubite nadzor celo nad stvarmi, nad katerimi ste nadzor še imeli. Vprašajte se: kaj lahko storim? Če ugotovite, da lahko kaj storite, ne oklevajte in to storite. Če ne morete ničesar storiti, to sprejmite in se umirite.

5. ‘Instant’ sreča je jedro nesreče

Mnogi med seboj mešajo čustva sreče, užitkov, navdušenosti in evforije. Prava sreča je veliko, veliko več kot to. Sreča je brezpogojna, kar pomeni, da je nič ne more spodbuditi in nič zaustaviti. Raziskovanje vaše notranje sreče je odvisno od tega, v kolikšni meri si dovolite biti to, kar v resnici ste, morate se poznati, se imeti radi in najti svoj notranji mir.

PREBERITE TUDI: Krute resnice, zaradi katerih boste postali boljša oseba

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj