Ste vedeli, da nekaj tako preprostega, kot je uporaba napačnega traka za lase ali zavijanje las v brisačo, lahko škoduje in dolgoročno povzroči resno škodo? Čeprav je te napake enostavno narediti in so sprva videti nedolžne, imajo lahko dolgotrajne posledice na laseh.

1. Nosite volno

Volneni plašči vas v hladnem vremenu ogrejejo, vendar ta material lahko škoduje vašim lasem. Volna ustvarja statično elektriko, zaradi česar se je vaši lasje oprimerjo, kar sčasoma povzroči lomljenje las. Ko se vaši lasje v deževnih dneh zmočijo, postanejo bolj krhki in se še hitreje zlomijo.

2. Velikokrat jeste tuno

Čeprav je tuna zelo hranljiva in je odličen vir številnih elementov v sledovih, vsebuje tudi visoko vsebnost živega srebra. Ta strupena težka kovina lahko povzroči nekaj resnih zdravstvenih težav, zato mnogi zdravstveni strokovnjaki priporočajo zmerno uživanje tune. Študija kaže, da je uživanje živega srebra lahko povezano tudi z nenadnim odpadanjem las.

3. Uporabljate elastične trakove za lase

Tesno narejene pričeske, kot so repi in zgornji vozli, lahko poškodujejo vaše lase, ko so zavezani. Zvijanja elastičnega traku povzroča pritisk na vaše lase, kar lahko dolgoročno povzroči lomljenje. Če lase radi nosite v repu, se odločite za gumico, prevlečeno s tkanino, ali trak za lase iz blaga.

4. Prepogosto uporabljate suhi šampon

Suh šampon je najboljši prihranek časa in poskrbi, da so vaši lasje videti sveži, ko nimate časa za umivanje. Toda pri prepogosti uporabi lahko lasišče srbi, se izsuši in lušči. Nezdravo lasišče pa lahko povzroči izpadanje las in prepreči rast novih. Ker suhi šampon dejansko ne očisti las, lahko sčasoma povzroči prhljaj.

5. Sončna očala nosite na glavi

Če si sončna očala nataknete na glavo, vam bo zagotovo pomagalo, da jih ne boste izgubili, če pa to počnete redno, lahko sčasoma povzročite tanjšanje las. Tesnost očal lahko zmanjša pretok krvi v lasišče in upočasni rast las. Če ste alergični na kovine očal, lahko to povzroči tudi redčenje las.

PREBERITE TUDI: Domače maske za lasePUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj