… izgleda nesrečen, ni nujno, da vas vara, lahko ste problem tudi vi in vaš odnos do njega. Nekatera vedenja v odnosih so običajna in obvladljiva, kadar se ne dogajajo pogosto. Ko pa postanejo del vsakdana, lahko začnejo škoditi razmerju. Verjetno se jih ne zavedate, opazite pa čustveno distanco svojega partnerja. V naslednjih točkah preverite, če ste morda vi razlog.

1. Preveč kritiziranja

Zlato razmerje v komunikaciji je, da mora biti 80 odstotkov tega, kar poveste, pozitivno ali nevtralno in le 20 odstotkov kritičnega ali negativnega. Toda pri nekaterih parih je to razmerje skoraj nasprotno. Ko nekdo nenehno izraža majhna (in ne tako majhna) nezadovoljstva in pritožbe, lahko popolnoma demoralizira drugega, ki se nato počuti, kot da ne naredi ničesar prav in tukaj se vse začne.

2. Slabo ujemanje v komunikaciji in izražanju čustev

Kadar je nekdo v zvezi (ponavadi je to ženska) v bistvu boljši komunikator glede čustvenih vprašanj kot drugi, jim to med prepiri in konflikti daje nepravično prednost. Partner, ki ne komunicira dobro ali, ki ne more tekoče izraziti svojih misli in občutkov, bo verjetno izgubil večino argumentov, tudi če ima prav. Sčasoma se naučijo, da se je nesmiselno prepirati, saj nikoli ne morejo zmagati, zato se umaknejo.

3. Pomanjkanje empatije

Kadar je partner v čustveni stiski in drugi partner ne izkaže sočutja ali empatije, ima lahko to uničujoč vpliv. Premislite, kdaj ste nazadnje razumeli svojega partnerja, ko je bilo nekaj narobe?

4. Ignoriranje želja

Morajo stvari vedno biti tako kot vi želite? Ali kdaj upoštevate svojega partnerja, ko si nekaj želi, čeprav si vi tega ne? Ponavadi je v razmerju skoraj vedno tako, da ima zadnjo besedo ženska, partner pa vedno obvisi. Tudi zaradi tega se lahko oddaljuje od vas.

5. Odvisnost od tehnologije

Posvečate več pozornosti svojemu pametnemu telefonu kot partnerju? Tudi to lahko vodi do nezadovoljstva in posledično tudi do pogostejših prepirov. Partnerja se morata pogovarjati in si vzeti čas zase, drugače je zveza obsojena na propad.

PREBERITE TUDI: 30 laži, ki so prisotne v vsakem razmerju

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj