Če poznate takšno žensko, ste se morda kdaj vprašali, kaj je njihova skrivnost. Kaj je čarobni napoj, ki jih naredi tako zdrave? Čarobnega napoja seveda ni, vendar ostati zdrav pravzaprav sploh ni tako zelo zapleteno. Obstajajo številne preproste stvari, ki jih zdrave ženske počenjo vsak dan in ki jim pomagajo ostati nasmejane, srečne, zdrave …

1. Imajo dovolj spanca

Raziskave so pokazale, da ima kakovosten spanec številne koristi:

  • Pomaga ohranjati zdravo težo.
  • Več ustvarjalnosti.
  • Daljša življenjska doba.
  • Zmanjšuje vnetja.
  • Izboljša spomin.
  • Več čustvene stabilnosti.

2. So dobro hidrirane

Voda je pomemben del našega telesa, zato je smiselno, da je zaužijete dovolj in skrbite za svojo hidracijo.

3. Gibajo se

Brez gibanja ni življenja. Naše telo je bilo zasnovano, da se giblje, a kljub temu v večini opravljamo sedeče delo in pozabljamo na to dejstvo.

4. Uravnavajo nivo stresa

Brez stresa v današnjem tempu življenja pač ne gre, a zdrave ženske se znajo spopadati z njim. Ukvarjajo se z meditacijo, jogo, hodijo v naravo, poslušajo glasbo, plešejo, se smejejo, družijo in vse to jim pomaga premagovati stres.

5. Skrbijo za zdravje prebavnega sistema

Antični grški zdravnik Hipokrat je nekoč izjavil, da “se vse bolezni začnejo v črevesju.” Čeprav zdaj vemo, da se vse bolezni ne začnejo v črevesju (na primer genske bolezni), nas je znanost naučila, da ima veliko bolezni v resnici svoje začetke v črevesju. Zdrave ženske to vedo, zato poskrbijo, da ohranjajo črevesje v dobrem stanju.

Da bi ohranile dobro zdravje črevesja, se izogibajte uživanju sladke hrane in pitju sladkih pijač, uživajo visokokakovostne probiotike in uživajo hrano in pijačo, bogato s probiotiki, kot so kefir, kimči, kombuča in druga fermentirana hrana.

PREBERITE TUDI: Koliko telesne maščobe ima zdravo žensko telo?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj