…  pridejo najbolj do izraza. Mrzlo je, sonce se skriva za oblaki, manj smo zunaj v naravi in vse to vpliva na poslabšanje že obstoječe depresije, ali na nastanek otožnih, žalostnih misli.

Se počutite depresivno, žalostno, otožno? Potem preberite, kaj je napisal priznani psiholog iz ameriške univerze, ki se vsakodnevno srečuje z ljudmi s podobnimi težavami.

1. Gibajte se

Vsak izgovor je dober, da v slabem vremenu ne greste na sprehod v naravo. Toda gibate se lahko tudi v vašem domu, naredite 10 počepov, ukvarjajte se z aerobiko, pospravite stanovanje. Pomembno je, da ste nenehno v gibanju.

2. Spomini

V preteklosti živeti ni dobro, a še nikomur ni škodilo, če si je vzel nekaj minut časa in podoživel nekaj najlepših spominov iz svojega življenja. Skuhajte si topel čaj, prižigte kakšno dišečo svečko in se spomnite vsega lepega, kar ste doživeli.

3. Osredotočite se na pozitivne stvari

Vsem se v življenju dogajajo pozitivne in negativne stvari. Osredotočite se na pozitivne, razmišljajte o njih, bodite veseli za vse kar se vam je zgodilo in kar se vam še bo. Ne mislite na negativne stvari, težave, zaplete … Za to bo še čas, ko se boste bolje počutili.

4. Družite se

Vemo, težko je, ampak še težje je ležati doma v postelji in gledati, kako življenje teče mimo vas. Pokličite prijateljico, ki ji zaupate in naj pride na obisk, oziroma še bolje, pojdita skupaj po praznično okrašenem mestu in se zabavajta.

5. Načrtujte

Delajte načrte – zapisujte si jih. Napišite seznam držav, ki jih želite obiskati, ali pa seznam oblačil, ki jih želite kupiti. Preizkusite različne konjičke, ki vas zanimajo – šivajte, fotografirajte, pecite slaščice, najdite nekaj kar vas bo dopolnjevalo.

PREBERITE TUDI: Naravno zdravljenje depresije

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj