… razumejo in niso pripravljeni sprejeti žensk, ki se za to odločijo. Odločitve ljudi je potrebno spoštovati, zato vam predstavljamo 5 stvari, ki jih nikoli ne smete rečit ženski, ki se je odločila, da ne bo postala mati.

1. “Nikoli ne boš vedela, kaj pomeni resnična ljubezen, če ne boš imela svojih otrok.”

2. “Sebična si”

To pomeni, da so tisti, ki imajo otroke, popolnoma nesebični in požrtvovalni, medtem ko so vsi ostali osredotočeni samo in popolnoma nase. Na žalost v resnici še vedno vidimo veliko sebičnih staršev, ki svojim otrokom ne zagotavljajo finančne in čustvene podpore. Po drugi strani pa ženska brez otrok ve, da ne bo dobra mama in se odloči, da ne bo postala mama,  se to lahko razume kot obliko odgovornosti za svojega potencialnega otroka. Konec koncev gre običajno za zelo dobro premišljeno izbiro.

3. “Spremenilo ti bo življenje na bolje”

Sprememba bo zagotovo prišla, vendar je težko zagotovo povedati, ali bo sprememba dobra ali slaba. Niso vsi sposobni obvladati neprespanosti, spremeniti svojo rutino, imeti manj časa zase, imeti manjši prostor in hrupno okolico. Nekatere ženske pri odločitvi, da ne bodo imele otroka, to upoštevajo, in spoznajo, da ne bodo srečne, če se bodo odločile za to življenjsko pot.

4. “Ali sovražiš otroke?”

Ženske, ki sprejmejo takšno odločitev, so še vedno tete ali botre in morda dejansko uživajo v družbi otrok, le svojih ne želijo imeti.

5. “Kaj je potem tvoj smisel v življenju?”

Mnogi ljudje resnično verjamejo, da ženske obstajajo le zato, da rodijo otroke. Naš svet se je spremenil in danes lahko ženske v življenju ustvarijo več stvari. Nekdo je morda vesel, da ostane doma, skrbi za otroke in hišna opravila; medtem ko nekdo drug vidi svobodo, potovanja ali želi doseči svoje sanje, tako da se popolnoma posveti svoji karieri. Sodobni svet daje ženskam veliko priložnosti in nesramno jim je reči, da se morejo omejiti le na samo eno stvar.

PREBERITE TUDI: Neporočene ženske brez otrok so najbolj zdrave in srečne

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj