Odidejo na morske počitnice na potovanja v tuje dežele ali na nor oddih v eksotične kraje.
 
 
Si vzela dopust, pa boš iz takšnih in drugačnih razlogov ostala v domači deželi ? Morda si si vzela le en dan oddiha, da napolniš baterije. Kaj boš počela? Ni nujno, da se cvreš na vročem soncu, na plaži, kjer je odločno preveč gneče za tvoj okus.
 

PREBERITE TUDI: Na izlet po Sloveniji: Zgornje Jezersko

1. Raziskuj turistične kmetije

V Sloveniji podeželski turizem kar cveti. Domačnost in prijaznost, ki ti jo lahko tam ponudijo, ti bo ogrela srce in te napolnila z novo energijo.
 

2. Pojdi v gore 

Raziskuj naše prelepe gore – seveda z ustreznim znanjem, spremstvom in opremo, in odprl se ti bo povsem nov vidik občudovanja narave. 
 

3. Pojdi v wellness hotel ali terme

Če si bolj za počitek, si izberi kakšnega od prijetnih wellness hotelov ali toplic. Voda bo blagodejno vplivala na tvoje telo in um. V kolikor pa si bolj zabavne narave, izkoristi še vse tobogane, in ponovno najdi otroka v sebi!
 

4. Kampiraj

Toliko narave, neokrnjene narave, ki jo premoremo v Sloveniji, ne najdeš drugje. Vzemi šotor in se zlij z naravo. Obišči kampe ali pa kampiraj v lastni režiji, a pri tem upoštevaj ekološko moralo. Smeti odnesi s seboj in čim manj škoduj naravi.
 

5. Če ostaneš doma

Če si vzela proste dneve, pa ne greš nikamor, si tudi doma lahko pričaraš počitniško vzdušje. Prižgi si glasbo, dobro jej, počivaj, uživaj, delaj, kar ti srce poželi. Pomembno je, da se malo odklopiš!

PREBERITE TUDI: Na izlet po Sloveniji: Kostanjevica na Krki

Foto: Pixabay

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj