Njihovi okusi in prepričanja glede mode, prav tako kako urediti svoje stranke, so različni. A večina dobrih ima nekaj skupnih točk, česa nikoli ne bi kupili.

1. Hitre mode

Moda se čisto prehitro obrača, da bi se splačalo kupovati kose, ki bodo modni eno sezono, po visokih cenah. a najcenejše modne znamke uporabljajo največ sintetičnih materialov in najbolj strupene kemikalije, saj so te daleč najcenejše. Žal imajo uničujoč vpliv na okolje, pa tudi človekovo zdravje, zato se najcenejšim ponudnikom raje izognite – četudi zato kupite kak kos manj. Naj vas vodi načelo kvaliteta pred kvantiteto.

2. Istega kosa v vseh barvah

Kupili ste pajac, ki pa vam tako izjemno stoji in vas je tako navdušil, da razmišljate, da bi ga kupili še v ostalih 4 barvah oz. vzorcih, ki so na voljo.

NIKAR. Kot prvo, boste zagotovo daleč največ nosili kos, ki ste ga najprej izbrali; in kot drugo: držite se svojih barv, ki vam pristajajo. Nič ni slabšega kot vaš najljubši kos v barvi, ki vam ne pristaja in v njem preprosto ne boste izgledali dobro.

Izjema so klasični kosi: npr. če najdete suknjič, ali trenčkot, ki vam je kot ulit, v svojih dveh najljubših barvah, se vsekakor splača kupiti obe barvi. Dobro in dolgo vam bo služil.

3. Vsake modne novotarije

A to še ne pomeni, da ima smisel nakupiti vse modne novotarije, ki so si jih trenutno izmislili. Dober stilist ima jasno izdelano vizijo in slog, zato ne bo nasedel na vsak modni krik. Če je kakšen modni kos res poseben, pa ga bo skušal najti vsaj v srednjem cenovnem rangu, saj za kose, ki jih bomo nosili le eno sezono, nima smisla odštevati previsokih zneskov. Če vam stilist/ka deluje kot ‘žrtev mode’, se ji raje izognite. Modne trende lahko kupujete tudi sami, saj so jih tregovine polne – nakup celotne garderobe in izdelava celostne podobe pa je nekaj, kar terja znanje in kar večina potrebuje.

4. Neudobnih čevljev

Res je, visoke pete načeloma niso udobne. A obstajajo kakovostne in relativno udobne visoke pete in ostali čevlji, ali pa trdi, neudobni čevlji, v katerih ne le ne boste mogle normalno hoditi, ampak boste tudi vsakič znova dobile žulje.

Ni vredno, poleg tega lahko neudobna in nekakovostna obutev trajno poškoduje stopala, česar si nikakor ne želimo.

5. Pretirano občutljivih materialov

Le kdo ima danes čas in voljo stvari prati na roke; ali nositi v čistilnico, kjer jih prepojijo s strupenimi kemikalijami? Zato vedno preverite sestavo in način čiščenja in vzdrževanja vsakega kosa. Naj vas tudi ne prestraši ali odvrne od nakupa, če na materialu, za katerega veste, da se lahko normalno pere v stroku, piše, da ga ne smete. Zaupajte svoji presoji in zdravi pamet. Le zakaj ne bi smeli T-majice iz 100 % bombaža oprati v pralnem stroju?

PREBERITE TUDI: 16 kosov, ki bi jih vsaka ženska morala imeti v svoji omari

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj