… za vedno pustite za seboj. Časa, da se spopadete s stresom opuščanja teh navad, imate namreč na pretek.

 

1. Kajenje

Nakupovanje cigaret na zalogo predstavlja precejšenj finančni zalogaj. Si res želite hoditi v trgovino samo po cigarete? Če delate od doma in ste v samoizolaciji, je sedaj idealni čas, da se posvetite samemu sebi in zberete dovolj volje ter prenehate s kajenjem. Sprva bo res težko, a vsak naslednji dan bo lažji. Vaše telo pa vam bo neizmerno hvaležno.

2. Pitje alkohola

Tudi prekomerno uživanje alkohola lahko omejite, sploh ker ni družabnih dogodkov, ki vas bi vsak vikend znova vabili, da posežete po tej razvadi.

3. Grizenje nohtov

Kar 50 % ljudi, ki so sodelovali v raziskavah, je priznalo, da si grizejo nohte. Precej nehigienska razvada, ki uničuje vaš videz in tudi zdravje (za nohti se nabira leglo bakterij in virusov). Razvado vam bo uspelo premagati, če boste dosledni in se boste redno nadzorovali.

4. Hitra prehrana

Hitra prehrana nas lahko zasvoji ravno tako kot cigareti, droge in alkohol. Sedaj, ko so zaprte skoraj vse gostilne in tudi ponudniki hitre prehrane, lahko sprejmete odločitev, da boste prenehali posegati po tej vrsti hrane in začeli z bolj zdravo dieto. Ne pozabite, telo bo najbolj veselo, če boste zaužili veliko sveže zelenjave in sadja.

5. Nered

Če vam je vedno zmanjkovalo časa in vaše stanovanje nikoli ni blestelo od čistoče, je sedaj pravi čas, da temu naredite konec in temeljito očistite dom. Čistočo pa potem vzdržujete.

PREBERITE TUDI: Kako se znebiti slabih navad?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj