Kam sodite – med tiste, ki imajo v omarah vse zloženo do milimetra natančno, natanko vedo, kje imajo kaj spravljeno in katera oblačila imajo – ali med tiste, ki so skorajda vsak dan znova presenečene, ko ob premiku kakega kupa na novo odkrijejo kak pozabljen kos, ki pa bi ga z veseljem nosile, če ne bi pozabile, da ga sploh imajo?

Če ste med slednjimi in vam vaša dezorganizirana omara ni prav nič povšeči, hkrati pa ne veste, kako si pomagati, si preberite spodnjih 5 skrivnosti tistih, po katerih se skrivaj želite zgledovati.

1. Ko eno stvar kupijo, dajo eno ven

Prevod: ne nabirajo in ne kopičijo stvari, saj bistvo ni v številu kosov temveč ustreznosti – torej da jim pristajajo in jih lahko res dobro kombinirajo. Vedno imate kake kose, ki jih ne nosite več ali jih niste nikoli oblekle in to velja tako za oblačila kot tudi čevlje in modne dodatke. Ko se boste rešile navlake, bodo zadihale ne le vaše omare, temveč tudi ve. Prav neverjetno je, kako očiščevalno delujejo čistke omar in stanovanj!

2. Pogosto delajo čistke

Ja, vsekakor pogosteje kot enkrat letno. Najmanj dve čistki na leto in sicer na začetku nove sezone, ko prestavljajo spomladansko-poletna oz. jesensko-zimska oblačila in obutev. Namreč, bodimo realni – koliko možnosti je, da boste ponovno oblekle hlače, ki vam že 3 leta niso več prav; krilo, ki vam že lep čas ni več všeč ali čevlje, ki so popolnoma iz mode? Tako je.

3. Omare organizirajo po svoje

Medtem ko je organizacija nujna za urejene in pregledne omare, pa ima vsaka svoj način organizacije glede na svoj slog in navade. Nekatere imajo npr. zloženo po barvah; druge hlače posebej, krila posebej, majice posebej; spet tretje iznajdejo nek svoj sistem (npr. elegantne in bolj vsakdanje posebej). Izberite ali iznajdite svojega, ki vam bo ustrezal.

4. Učinkovito porabijo vsak centimeter omare

Ne le police in obešalnike, temveč dodajo tudi dodatne police, posebna obešala za npr. rute, nakit, modne dodatke ipd. Če se lotevate čistke in popolne reorganizacije omare, bo morda še najbolje, da jo popolnoma izpraznite, malo pogledate fotografije različnih načinov organizacije omar po spletu in jo povsem na novo zasnujete.

5. Stvari vedno (ja, VEDNO) pospravijo nazaj na svoje mesto

Končno ste naredile čistko, preuredile omare, ki so videti krasne in sedaj veste, kje imate kaj in kaj boste nosile skupaj. A glej ga zlomka, že čez nekaj dni imate spet popoln kaos – stvari niso na svojem mestu; spodaj ja velik in nepregleden kup, drugi je na postelji in tretji na naslonjalu stola. Torej je naslednja stvar, ki se jo morate navaditi, še ta, da vedno vse pospravite nazaj na svoje mesto. Kar je za v pranje, gre v koš za špranje; kar boste še oblekle, vrnite natanko tja, kjer ste vzele.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj