Mnogo žensk v hladnejših letnih časih negi telesa nameni manj pozornosti kot poleti. Poleti je namreč naše telo bolj izpostavljeno našim očem in očem drugih, zato se bolj posvetimo tudi izgledu kože na telesu. Ampak pomembno je, da kožo negujemo tudi pozimi.

PREBERITE TUDI: Luščenje kože: kateri piling, kdaj, kako pogosto?

Piling

S pilingom poskrbimo, da se odstranijo odmrle kožne celice, s čimer se koža osveži, hitreje obnovi, in tudi kozmetične sestavine zato bolje delujejo, saj se bolje vpijejo.

Kavni piling

Kava ni le odličen in okusen napitek, ki nas zjutraj zbudi, temveč jo lahko privoščimo tudi naši koži. Kavna zrnca bodo namreč poskrbela za boljšo prekrvavitev in s tem predramila tudi kožo. Uporabite lahko kavno usedlino, ki vam ostane, ko popijete kavo. Pomembno je, da piling izvajate nežno in da niste pregrobi, saj bi s tem lahko povzročili več škode kot koristi, ker kožo lahko poškodujete.

Zakaj je nežen kavni piling tako dober in učinkovit?

1. Kava vsebuje antioksidante

Prosti radikali škodujejo naši koži. V našo kožo škodljivi radikali pridejo preko onesnaženega zraka in prehrane. Antioksidanti v kavi pripomorejo v boju proti prostim radikalom prav tako pa okrepi njeno naravno obrambo.

2. Gladka in sijoča koža

Koža je po kavnem pilingu gladka, voljna in sijoča, še posebej, če piling izvedete v kombinaciji z olivnim oljem in medom.

3. Izboljša se prekrvavitev

Drobna kavna zrnca izboljšajo prekrvavitev kože, s čimer se izboljša njena prožnost in pospeši obnova. Z boljšo prekrvavitvijo do sleherne kožne celice namreč hitreje pridejo hranila in voda.

4. Deluje proticelulitno

Če boste piling uporabili na področju stegen in zadnjice, bo zaradi boljše prekrvavitve deloval proticelulitno. Menda je kofein lahko eden najboljših kandidatov v boju proti celulitu. Nekatere raziskave so namreč pokazale, da kofein pomaga razgraditi maščobo.

5. Kava manjša zabuhlost

Zabuhel obraz ali otekle oči lahko ‘popravite’ s kavo. Kava vsebuje kofein in druge spojine, ki imajo blago diuretični učinek in zato pomagajo pri zmanjševanju oteklih tkiv zaradi zadrževanja presežne tekočine.

Na spodnji povezavi preverite, kako narediti domači kavni piling.

PREBERITE TUDI: Izdelava domačega pilinga

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj