Dva izmed trendov, ki jih zaradi karanten in izolacij zaradi “pandemije” opazimo povsod, sta udobje in praktičnost.

Trend praktičnosti ni opazen le pri oblačilih, temveč tudi pri osebnem videzu in urejanju – npr. pričeskah. Ker so bili frizerji vmes težje dosegljivi, so si moški namesto svojih frizur omislili kar ‘mašinco’ in se brili sami doma; ženske pa frizure, ki zahtevajo manj vzdrževanja in redkejše obiske pri frizerjih. Tudi prodaja barv za lase za barvanje doma je narasla – z njimi so si pomagale celo zvezdnice; spet druge pa so sprejele svoje sive lase.

In katere so tiste pričeske, ki so s tega vidika najbolj praktične in so v zadnjem letu postale najbolj priljubljene?

Neskončne dolžine

Nekatere zvezdnice so s tem trendom začele že pred leti, seveda s pomočjo podaljškov. Letos smo izjemne dolžine lahko videli tudi na modnih pistah, npr. Pri Valentinu, ter nekaterih zvezdniških prireditvah. Vzdrževanje skorajda ni potrebno, razen seveda s skrbno nego konic, da ne postanejo razcepljene in nacufane, ter občasen obisk frizerja, da postriže poškodovane konice.

Super kratki

Audrey Hepburn, Jamie Lee Curtis, Judi Dench, Keire Knigthley, Michelle Williams, Halle Berry, Charlize Theron, Emma Watson, Rihanna … mnogo zvezdnic je imelo ali ima kratke lase; bodisi so se postrigle za vlogo ali na lastno željo. Medtem, ko boste morale pri kratkih laseh sicer pogosto obiskati frizerja, pa so izjemno nezahtevni in preprosti za vzdrževanje.

Preprost paž

Paž je ena najmanj zahtevnih frizur – ko preraste, je pač le daljši paž. Za katerokoli dolžino se boste odločile in ali s frfrujem ali brez – ne boste zgrešile.

Naravne teksture

Medtem, ko so si ženske lase dolga leta ravnale, saj so bili kodri iz nekega neznanega razloga nezaželeni, so sedaj končno ‘in’ tudi naravne teksture; naj si gre za blage, valovite kodre, ali pa lase, skodrane kot jih imajo Afričani (in seveda vse vmes).

Frufru iz sedemdesetih

Za razliko od ravnega, ostro odrezanega paža, kot je bil priljubljen kar nekaj let, je sedaj priljubljen mehak paž na prečko, ki deluje kot zavese. To je tudi dodatna prednost v teh časih, saj ko malce preraste, so pač le ‘zavesice’ malce daljše. Prednost je tudi mehkejši videz.

PREBERITE TUDI: Kratke ‘pixie’ zvezdniške frizure, zaradi katerih si boste zaželele imeti kratke lase

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj