Triki in filtri so tisti, ki naredijo vsako povprečno fotografijo prečudovito. Ko boste osvojili te trike, potrebujete le še malo znanja s področja urejanja fotografij in profil na vaših družbenih omrežjih bo popoln.

1. Pri fotografiranju selfija uporabite dobro svetlobo

Prepričajte se, da je vir svetlobe na sliki pred obrazom, ki ga poskušate ujeti, v tem primeru je to vaš obraz. To vam bo pomagalo dobiti sliko, ki ima bolj naraven občutek. V kasnejših fazah boste tudi olajšali urejanje slike in izboljšali njeno kakovost, če želite uporabljati programsko opremo za retuširanje. Nasprotno pa pri snemanju selfija s svetlobo, ki prihaja od zadaj, celotna scena izgubi svetlost, podrobnosti in znatno oteži urejanje.

2. Poiščite in uporabite črte v kompoziciji fotografije

Koristna tehnika za moške in ženske je ustvarjanje trikotnikov s svojim telesom. Tako nastane bolj zanimiva in privlačnakompozicija. Druga možnost je, da uporabite okoliške črte za kadriranje motiva, kot je razvidno iz druge slike, ki smo jo izbrali. Tam si lahko ogledate, kako so bile črte balkona usmerjene s strani opazovalca na fotografirano osebo.

© Bonnie Rodríguez Krzywicki / Instagram

3. Ustvarite močan videz, tudi če sedite

Ko sedite, lahko ustvarite dvojni trikotnik in dvignete trup, kot je tisti, ki ga vidite v drugi pozi (slika na desni). Na ta način lahko ustvarite močan videz, tudi če sedite. Če pokrijete svoje telo, kot vidite v prvi pozi (slika na levi), vas opazovalci ponavadi dojemajo kot negotovo osebo, ker to sporoča vaša govorica telesa.

© Bonnie Rodríguez Krzywicki / Instagram

4. Ne bojte se in z rokami ustvarite volumen v laseh

Nekatere preproste podrobnosti lahko naredijo razliko med običajno in profesionalno sliko. Eden od njih je, da roko položite za lase, da ustvarite vtis, da imajo več volumna. Tako preprost trik, kajne? A dela čudeže.

5. Ujemite gibanje

Ravne, nepremične slike, kot jih vidimo v prvi pozi (slika na levi), se ponavadi dojemajo kot dolgočasne. Odlična slika je tista, ki ujame gibanje, kot je to v drugi pozi (slika desno). Če želite to narediti, lahko na primer preprosto naredite korak naprej in korak nazaj.

© Bonnie Rodríguez Krzywicki / Instagram
loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj