… začeti tudi paziti, kakšna ličila uporabljamo, koliko in kako jih nanesemo. Obstaja nekaj preprostih make up trikov, ki nam bodo pomagali do mlajšega videza!

1. Poenotite ten

S staranjem koža izgubi sijaj in enoten ten, pojavijo se pigmentni madeži, razni izrastki in ostale nepravilnosti, zato nanesite lahek tekoči puder, obarvano kremo, BB kremo ali CC kremo. Presenečene boste nad bolj svežim in mladostnejšim videzom.

2. Privzdignite in poudarite svoje obrvi

Z leti, pa tudi, ko smo utrujeni, se obrvi povešajo in veke ‘padejo’ na oči, kar daje utrujen in postaran videz. Tega pa lahko precej izboljšamo tako, da poskrbimo za lepo oblikovane, polne in ne pretanke obrvi, ki lepo uokvirijo obraz. Uporabite senčilo ali svinčnik za obrvi v barvi svojih obrvi in zapolnite prazna mesta brez dlačic. Kako si same uredite obrvi, si preberite v članku Oblikovanje obrvi.

3. Poudarite ustnice

Ustnicam se staranje zelo pozna; izgubijo obliko, polnost in definicijo, zato vedno uporabite črtalo za obrobo ustnic, da jim povrnete obliko. Poleg tega se kotički ustnic radi povesijo, kar daje žalosten in utrujen videz, zato jih zakamuflirajte s pomočjo osvetljevalnega korektorja in popravite obliko. Šminko uporabite v živahnem ali naravnem odtenku, malce temnejšem od vaših ustnic.

4. Zakamuflirajte dvojni podbradek

Nanesite temnejši puder ali bronzer brez bleščic na kožo podbradka, saj ga s tem skrijete (zapomnite si preprosto pravilo; svetlo in svetleče poudarja, temno in mat zakriva). Pazite, da dobro zabrišete robove.

5. Rdečilo na lica!

Zadnje, a nikakor ne najmanj pomembno: nanesite rdečilo na lica! Ko se koža stara, postaja tudi manj sijoča, bolj pusta, utrujena in sivkasta in rdečilo za lica je ličilo številka 1, ki poskrbi za mlajši in bolj svež videz. Kremno rdečilo bo videti še lepše in bolj mladostno kot v kamnu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj