… strani zasuli s priporočili o “izdelkih, ki jih potrebuje vsak starš”. Družina vas bo vprašala, ali imate najnovejšo blazino za dojenje, potem vam bodo priporočali še polno različnih stvari, ki pa jih dejansko ne potrebujete.

To so stvari, ki jih ne boste pogrešali, če jih ne boste imeli:

  1. Posteljnina in oblazinjenje posteljice. Ne glede na to, kako prikupna je, lahko kompleti posteljnine stanejo 100 € in več. Poleg tega odbijači in ustrezne prešite odeje predstavljajo nevarnost zadušitve. In krila za posteljico samo zbirajo prah. Vse, kar otrokova posteljica resnično potrebuje, je tesno prilegajoča rjuha.
  2. Draga oblačila za novorojenčka. En velik razlog, da ne kupujete dragih oblačil: vaš otrok jih bo hitro prerasel. Prvih nekaj mesecev se držite poceni kombinezonov in bodijev.
  3. Otroški čevlji. Vaš dojenček najverjetneje ne bo shodil do približno 1. leta starosti, zato se držite bosih nog, nogavic in copatkov, dokler ne postane bolj samozavesten.
  4. Aparat za otroško hrano. Ta kuhinjski aparat lahko stane tudi do 200 € in ne naredi ničesar, česar ne bi mogli narediti s štedilnikom in običajnim mešalnikom. Poleg tega dieta samo s kašo traja zelo omejen čas – včasih le nekaj tednov. Po tem se boste spraševali, kam bi stvar shranili.
  5. Plišaste igrače. Te se bodo kopičile v vašem domu, ne glede na to, kaj počnete – ne delajte si zalog.

PREBERITE TUDI: 7 zanimivih dejstev o otrocih, rojenih marca

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj