… ali ne sme obnašati kraljica, in to elegantno. Toliko se je dotaknila src ljudi in jih naučila, da je v redu stopiti ven in početi karkoli vas veseli. In nismo mogli kaj, da ne bi zbrali vsega o kraljici Elizabeti, kar nas je resnično navdihnilo.

1. Nekoč je naokrog vozila prestolonaslednika Savdske Arabije

Glede na to, da ženskam v Savdski Arabiji vožnja ni bila dovoljena, je bil prestolonaslednik kar malce presenečen, ko na voznikovem sedežu ni bila samo ženska, ampak kraljica sama. Izkazalo se je, da je bila kraljica dobra voznica: “Njegova nervoza se je samo še povečala, ko je kraljica pospeševala Land Roverja po ozkih cestah škotskega posestva in ves čas govorila. Preko svojega tolmača je prestolonaslednik rotil kraljico, naj upočasni in se osredotoči na pot, ki je pred njimi.”

 2. Ni imela vozniškega dovoljenja

Ko smo že pri vožnji kraljice, pravzaprav ni potrebovala vozniškega dovoljenja. Glede na to, da je imela veliko vozniških izkušenj iz časa, ko je služila v pomožni teritorialni službi, ji ni bilo treba imeti vozniškega dovoljenja. Pravzaprav je bila edina oseba v Združenem kraljestvu, ki je smela voziti po javnih cestah brez njega.

3. V svojem življenju je imela več kot 30 Corgijev

Ni težko reči, da je bila kraljičina najljubša pasma psov corgi . V svojem življenju je imela več kot 30 korgijev! Njen prvi pes, Dookie, sega v leto 1933.

Kraljica je jasno pokazala svoj smisel za humor, ko je poimenovala svoje pse, in ni se ustavila pri enem. Med njenimi spremljevalci so bili Socks, Mask, Pickles in Geordie – nekateri izmed njih so imeli res šaljiva imena.

4. Bila je prva britanska kraljeva osebnost, ki se je prosto sprehajala med množico

Med kraljevo turnejo po Avstraliji in Novi Zelandiji s Philipom in princeso Anne leta 1970 je kraljica Elizabeta prekršila kraljeva pravila, ko je prosto hodila okoli množice, namesto da bi se držala na razdalji in mahala.

5. Nikoli ni prenehala podpirati dobrodelnih organizacij

Kraljica je bila tudi zvesta dobrodelnim organizacijam , saj je opravljala več dobrodelnih del kot kateri koli drug monarh v zgodovini. Podprla je več kot 600 dobrodelnih organizacij v Veliki Britaniji (kraljeva družina na splošno podpira skoraj 3000 dobrodelnih organizacij po vsem svetu), pri čemer je dala skoraj 2 milijardi dolarjev za podporo tistim v stiski.

PREBERITE TUDI: To so najbolj nenavadna in bizarna darila, ki jih je prejela kraljica Elizabeta II. 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj