Seveda ne obstaja samo ena vrsta inteligence, saj  sta pomembni tudi socialna in čustvena inteligenca. A zdi se, da obstaja nekaj lastnosti, ki si jih delijo zelo inteligentni ljudje, zaradi česar se ločijo od ostalih. Tako vsaj pravijo nekatere raziskave.

1. S spoštovanjem se pritožujete

Spoštljiv govor, ko opazite, da nekaj ni v redu, naj bo to na delovnem mestu ali zunaj njega, je znak čustvene inteligence. Čeprav se zdi, da preprosto uživate v pritoževanju, to dejansko kaže, da se zavedate svojega okolja in želite odpraviti nepravilnosti. Razumete, kako lahko negativne stvari vplivajo na druge ljudi in ne samo na vas same, zato se vam zdi, da morate vložiti pritožbo.

2. Pogovarjate se sami s seboj

Znanstveniki verjamejo, da ima poslušanje samega sebe velike koristi. Če slišite, kako govorite, nekaj drugače vpliva na vaše možgane kot branje ali razmišljanje. Pravzaprav je to povezano s tem, da je oseba bolj ponižna, se čustveno bolje spopada in je bolj sposobna sprejemati odločitve.. To pa kaže na višjo čustveno inteligenco.

3. Ne mislite, da ste zelo pametni

Raziskave kažejo, da se ljudje, ki imajo manjše sposobnosti pogosto precenjujejo. Vendar ljudje z višjo inteligenco niso niti podcenjevali niti precenili svojih sposobnosti. Ljudje z višjo inteligenco se bolj zavedajo, česar ne vedo in se zato ne vidijo kot posebno pametni.

4. Grizete nohte

Nova študija je pokazala, da grizenje nohtov dejansko ni znak tesnobe. Po raziskavah naj bi pomirjujoče navade, kot so grizenje nohtov in pobiranje kože, dejansko pomenile perfekcionizem in občutke nezadovoljstva. Pravzaprav se zdi, da so ljudje, ki imajo skrajno perfekcionistične težnje, lahko povezani z višjo inteligenco kot tisti, ki jih nimajo.

5. Žvečenje žvečilnih gumijev

Pri žvečenju žvečilnega gumija se vam lahko poveča spomin, pozornost ter izvršilno in intelektualno delovanje, kažejo raziskave in zelo inteligentni ljudje radi posežejo po tej (za mnoge) zelo neprijetni razvadi.

PREBERITE TUDI: Lahko si oddahnete – pozabljivost je znak višje inteligence

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj