.. potlačene in ničvredne kot kdajkoli prej v življenju. Brskanje po družbenih omrežjih pa lahko vodi do tesnobe, depresije in čustev, s katerimi se ne boste znali soočiti. Vendar vedite, da so to povsem običajna čustva, ki jih lahko premagate, še posebej, če boste veliko delali na sebi. Strokovnjaki razkrivajo nekaj nasvetov, s katerimi boste lažje preživeli to ‘mračno’ obdobje.

1. Zamotite se

Ključnega pomena je, da se zaposlite. Za vse nas je to neznano ozemlje, zato pomeni, da imate priložnost, da spremenite svoje navade ali preizkusite nekaj novega. Imate novo poslovno idejo? Osredotočite se nanjo in jo razvijajte, raziskujte, bodite inovativni. Se želite naučiti nekaj novega? Na spletu je ogromno brezplačnih webinarjev, tečajev, s katerimi boste osvojili nova področja. Radi berete in nikoli niste našli časa za dobro knjigo? Tudi te lahko najdete na spletu. Možnosti je nešteto, škoda bi bilo, da jih ne bi izkoristili.

2. Družite se preko spleta

Tehnologija nam mogoča, da smo nenehno v stiku s prijatelji, čeprav so daleč od nas. Ne pozabite na njih, čeprav v ‘karanteni’ niso sami. Dobri prijatelji si bodo vzeli čas. Preizkusite lahko tudi spletne igrice, ki so v teh časih izjemno priljubljene.

3. Bodite hvaležni

Pogosta praksa pri ljudeh, ki so našli svoj mir in ravnovesje, je pisanje dnevnika hvaležnosti. Vsak dan v dnevnik zapišejo stvari, za katere so hvaležni, da so se zgodile. Poskusite, morda pa vam bo pisanje razširilo obzorja, vsekakor pa bo prineslo veliko pozitive v vaše življenje.

4. Zavedajte se, da pravzaprav niste sami

Koronavirus je na različne načine močno prizadel vso populacijo. Vsi smo izgubili dnevne rutine, nekateri so izgubili službo, nekateri pa so izgubili celo prijatelje ali družinske člane. Morda smo fizično narazen, vendar smo vsi skupaj v tem. Spomnite se na to čim pogosteje.

5. Delajte dobro

Če ste zdravi, se lahko pridružite prostovoljcem, ki jih te dni močno primanjkuje. Lahko vprašate starejše sosede, če potrebujejo kaj, jim prinesete stvari iz trgovine, lahko se pridružite kakšnemu društvu, ki deluje v vaši občini in pomagate njim. Dobra dejanja pripomorejo k boljšemu počutju. Počnite jih.

PREBERITE TUDI: 5 zabavnih stvari, ki jih lahko počnete v času karantene

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj