Prazniki so obdobje, ko zaužijemo še več škodljivih snovi kot običajno. Čokoladni zajčki, potica, šunka in ostale dobrote so v naše telo vnesle tudi sestavine, ki nam škodijo in zaradi katerih se počutimo slabše. Kaj lahko storimo, da razstrupimo svoje telo?

PREBERITE TUDI: Spomladansko razstrupljanje telesa po Ayurvedi

1. Odrecite se sladkorju

Verjetno ste pojedli kar precej sladkorja v obliki potice, čokoladnih zajčkov in ostalih dobrot. Sladkor povzroči, da se počutimo utrujene in brez energije. Po praznikih se torej potrudite, da ne jeste sladkorja, da se telo lahko očisti.

2. Pijte vodo

Telo potrebuje vodo, da se očisti toksinov. Pijte veliko vode, naravnih sokov in nesladkanih zeliščnih čajev. Pijte tudi mineralno vodo, dodajte nekaj rezin kumare in svoje telo napolnite z elektroliti. Priporočljiv je tudi zeleni čaj, ki vsebuje mnogo antioksidantov. Odrecite se alkoholu.

3. Izogibajte se predelani hrani

Telo se vsakodnevno sooča z borbo proti škodljivim snovem. Dajte mu malo dihati in se vsaj za nekaj dni odrecite predelani hrani. Jejte sveže sadje, zelenjavo in zdrave maščobe. 

4. Gibanje

Svež zrak in narava vam bosta dobro dela. Gibajte se, razmigajte telo, preznojite se. Tako boste naredili nekaj dobrega za svojo dušo in telo.

5. Savna

V savni se boste dodobra preznojili, in tako izločili toksine, poleg tega pa se boste tudi sprostili.

PREBERITE TUDI: Kako (p)ostati fit do poletja (1. del)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj