… smo zaprti za štirimi stenami skupaj s partnerjem in morda celo otroci. To pa lahko resnično škodi našemu partnerskemu odnosu. Strokovnjaki so se z vprašanjem, kako preživeti te dni (tedne), ukvarjali precej časa in podali nekaj modrih nasvetov, ki bodo pomagali, da se odnos ne skrha.

 

1. Preživita nekaj časa ločeno

Strokovnjaki za odnose pravijo, da je potrebno preživeti tudi nekaj časa samo zase. V kolikor je to seveda mogoče. Ključno je, da si postavita meje in jih spoštujeta tudi v skupnih prostorih. Vsak dan pa imejta vsaj 2 uri časa, ki ga preživita sama s sabo.

2. Imejta resne pogovore

Naj vajini pogovori ne bodo samo o tem, kaj bosta jedla, kaj bosta gledala in kaj bosta počela. Pogovarjajta se o načrtih za prihodnost, o karieri, o čustvih …

3. Naj bo vajin skupni čas preživet kvalitetno

Ne glejta samo televizije. Skupaj lahko skuhata kosilo, spečeta najljubšo sladico, očistita stanovanje, preuredita garderobno omaro, posadita začimbe … obstaja nešteto možnosti, kaj lahko počneta in se tako še bolj povežeta.

4. Zabavajta se

Pomembno je, da se v težkih časih znamo tudi sprostiti in nasmejati. Odigrajta kakšno igro s kartami, pripravita si karaoke, plesni večer, naredita si romantično večerjo s kozarcem vina … Dovolita si, da sta takšna kot sta bila na začetku zveze. Romantična, zaljubljena in spontana.

5. Razvajajta se

Če je kdaj primeren čas za masažo, potem je to sedaj. Razvajajta se, masirajta se, naredita si kopel, piling, specita si najljubšo sladico, skuhajta si zjutraj kavo, prinesita si zajtrk v posteljo …

PREBERITE TUDI: To je stvar, ki prinaša dolgotrajno srečo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj