Kako je lahko videti tako urejena in šik in hkrati 'ona'? Obstaja 5 napak, ki jih stajliš, torej modno osveščene ženske, ki cenijo sebe; vedo, kaj jim je všeč in jim pristaja; in to znajo tudi nositi, nikoli ne delajo.

Katere so to?

Nikoli ne bodo kupile oz. oblekle nečesa zgolj zato, ker je trenutno moderno

Saj veste – tiste ženske, ki so vedno videti super urejene in modne, čeprav ne nosijo vseh kosov, ki so zadnji modni hit? Delujejo, kot da se imajo popolnoma pod nadzorom; točno vedo, kaj jim pristaja; kaj jim je všeč; kako to skombinirati in to tudi nosijo.

Naj postane nek kos še tako moderen – npr. bele superge, ki so letos izjemen hit – če se ne vidijo v njem, ga preprosto ne bodo kupile in nosile. Ostajajo zveste samim sebi in svojemu slogu, od modnih trendov pa sprejmejo le tiste, ki so 'one same'. Zavedajo se, da ni vsak trend za vsakogar – ne glede na modni slog, ne glede na osebnost, in njihov cilj ni biti modna žrtev temveč imeti dodelan lastni slog.

Ne oblačijo se za druge ljudi

Ženske, ki zares uživajo v modi, se oblačijo zase in za lastno dobro počutje, ne za druge in njihovo sprejemanje in odobravanje (še najmanj pa za moške, kot večina zmotno misli). Za modne ikone je moda način izražanja sebe, predstavljanja sebe in jih to osrečuje.

Ne nosijo oblačil, ki jim niso ulito prav

Kot smo že večkrat omenjali – če želite izgledati urejeni, morate imeti oblačila, ki so vam ulito prav. Nikar ne pričakujte, da vam bodo vsa kupljena oblačila prav, zato je normalno, da jih daste po potrebi popraviti. Torej če vam je nek kos ulito prav povsod, razen na kakem delu (npr. preširok v pasu ali predolg), ga vseeno kupite in dajte popraviti. Če vam je všeč, a vam ne stoji dobro ali ne pristaja vaši postavi, pozabite nanj.

Ne nosijo oblačil, v katerih se ne počutijo udobno

To, ali se dobro počutimo v svojih oblačilih ali ne, se vidi tudi  v naši drži in govorici telesa, hoji, mimiki obraza. Vse se opazi navzven, ali se dobro počutimo v svoji koži ali ne. Torej, če se v nečem ne počutijo udobno, ne bodo oblekle in pika. Pri tem ni mišljeno toliko fizično udobje – od kdaj pa so salonarji špičaki in tesne skinnyke udobne? – kot da jim oblačilo sede glede na to, kar so. Torej njihov slog, osebnost, postavo.

Vedno lepo ravnajo z oblačili

Saj veste tisto, ko pridete domov po dolgem napornem dnevu, se preoblečete v pižamo in padete na kavč ali posteljo, oblačila, ki ste jih imele na sebi, pa zmečete na rob kavča, stol ali celo na tla. Tega prava fashionista nikoli ne bo naredila – vedno bo oblačila vsaj lepo zložila preko naslanjača stola oz. še verjetneje, jih postavila nazaj v omaro, tista, ki so za pranje, pa takoj pospravila v koš za umazano perilo. Svoja oblačila preveč ceni in spoštuje, da bi tako ravnala z njimi, pri čemer cena posameznega kosa nima nikakršnega vpliva.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj