Marsikdo bo skozi sledeči prispevek ugotovil, da je nekatere stvari počel celo življenje narobe. Ampak saj tako je, ljudje se učimo dokler smo živi. Upoštevajte pravila osebne higiene in poskrbite za svoje zdravje ter zdravje vaših najdražjih.

Preberite, česa pogosto ne upoštevamo, vendar bi morali.

1. Ne operemo si rok preden gremo na stranišče

Vsi vemo, da si moramo oprati roke takoj, ko opravimo na stranišču. A le malokdo ve, da je potrebno to storiti tudi preden odidemo na stranišče. Ta prostor v hiši in naše roke so polne bakterij, naši intimni predeli pa so zelo dovzetni zanje, zato je primerno, da si operemo roke, preden se jih dotikamo.

2. Stranišče splaknemo s konico prstov

Stranišče velja za najbolj umazan prostor v stanovanju. Raziskave kažejo, da je 90 minut po splakovanju na površju še vedno več deset kapljic z bakterijami. Stranišče poskusite splakniti s členkom ali zadnjo stranjo prsta. To lahko omeji širjenje bakterij še preden si umijete roke.

3. Posteljnine ne menjujemo dovolj pogosto

Blazine iz pene, perja in puha so raj za pršice in plesen. Sčasoma lahko povzročijo težave s kožo, alergije, otekanje in draženje zgornjih dihal ter nahod. Redno menjujte posteljnino in zračite spalnico.

4. Obraz umivamo z navadnim milom

Ljudje zmotno mislijo, da bo dvakrat dnevno umivanje obraza z milom preprečilo vdor bakterijam in jih zaščitilo. V resnici pa trdo milo lahko zamaši pore in izzove težave s kožo. Dermatologi poudarjajo, da navadno milo prvotno ni bilo namenjeno za obraz in z uporabo porušite nivo pH-ja kože.

5. Prepogosto tuširanje

Potrebno se je redno tuširati, vendar nekateri tudi pri tej stvari pretiravajo. Prepogosto tuširanje povzroči, da koža postane suha in razpokana, kar vodi do tega, da bakterije lažje prodrejo v vaše telo. Strokovnjaki priporočajo, da se je priporočljivo tušrati enkrat do največ dvakrat dnevno in uporabiti milo le v majhnih količinah; na predelih, kjer je to potrebno (mednožje, pazduhe, stopala); in ko je potrebno (ko se preznojite).

PREBERITE TUDI: 7 razlogov, zakaj bi morali uporabljati bide

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj