… ob pravem času, se lahko veselite številnih srečnih let skupaj. Žal se vsi ne poročijo s pravim namenom. Poroka iz napačnih razlogov je zanesljiv recept za bedo in povečuje tveganje za ločitev. Če razmišljate, da bi se sprehodili do oltarja, naj bo to iz ljubezni in želje po skupni poti in ne zaradi naslednjih razlogov.

1. Vsi prijatelji so se poročili

Pritisk vrstnikov je močna sila, ne glede na vašo starost. Če se vaši prijatelji poročajo, se lahko počutite osamljene, zapuščene in nezaželene, zato se hitro zgodi, da boste sprejeli ponudbo od nekoga, ki ni primeren za vas.

2. Poroka je naslednji korak v razmerju

Večina nas domneva, da odnos sledi zastavljeni poti: Zmenki, skupno stanovanje, zaroka in poroka. Res je, da večina poročenih parov sledi tej predlogi, vendar to še ne pomeni, da morate storiti tudi vi!

3. Verjamete, da se je pri neki starosti potrebno poročiti

Najboljši čas za poroko je, ko najdete osebo, ki je prava za vas. Vaša starost ni pomembna.

4. Menite, da boljše osebe tako ne boste našli

Ko gre za izbiro zakonca, se nikoli ne sprijaznite. To je oseba, s katero boste preživeli življenje, zato ne sprejemite nekoga, ki ni primeren, samo zato, ker vas skrbi, da nimate drugih možnosti.

5. Potrebujete finančno zavetje

Kratkoročno ste morda hvaležni za finančno varnost, ki jo lahko nudijo, a na dolgi rok boste spoznali, da vaši zvezi manjka resnične globine in smisla.

PREBERITE TUDI: 4 razlogi, zakaj je ostati v nesrečnem zakonu slabše kot ločitev

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj