Odnosi imajo svoje vzpone in padc. In ko se neuslišani občutki pometajo pod preprogo, začne nastajati bolj strupena vrsta negativnosti – zamere. Po besedah ​​dr. Rachel Sussman iz LCSW boste verjetno opazili spremembo vedenja, če vam je partner nekaj zameril. Ključni vzrok zamere pa lahko izvira iz različnih krajev in različnih situacij, vključno s financami, pomanjkanjem komunikacije in spolnosti. Da bi ugotovili najpogostejše vzroke zamere v zakonu, so se v ‘Womans Day’ pogovarjali s številnimi strokovnjaki.

1. Občutek, da prispevate več kot partner

Ena izmed stvari, zaradi katere se pari največ prepirajo, so vloge v odnosu ali občutek, da ena oseba vloži v razmerje več kot druga. Včasih je to lahko celo finančno. “Ta zamera se na splošno največkrat pojavlja, kadar med partnerjema primanjkuje komunikacije o tem, kako se počutita v odnosu,” pravi Rachel Sussman iz LCSW.

2. Preveč časa na telefonu

To je relativno nov pojav v razmerjih, vendar kljub temu lahko povzroči zamere. Preveč časa preživite na telefonu, ko ste s partnerjem in objavljate stvari o svojem razmerju na spletu brez dovoljenja. Če je to postalo težava v vajinem odnosu, se morata pogovoriti.

3. Premalo spolnosti

Sussman pravi, da ponavadi sliši očitke, kako moški v zakonu nimajo dovolj spolnih odnosov. “Zaradi tega so ogorčeni,” pravi. “Mogoče je, da je nekdo izgorel ali da ima nekdo slabši libido in se o tem nista pogovorila, tako da se oseba počuti zavrnjeno in ta vzorec lahko ustvari zamero.”

4. Svojega partnerja tretirate kot otroka

Kot poroča Mary Kelleher iz LMFT, je velik problem v razmerju lahko dejstvo, da en partner gleda z viška na drugega, ga tretira kot otroka in nikoli ne upošteva njegovih želja. Tukaj je zadeva bolj kompleksna in sam pogovor o obutkih ne bo odpravil zakoreninjenih vzorcev obnašanja. Vsekakor partnerju povejte, kako se do vas obnaša in delajta na tem.

5. Poskušate ga spremeniti

Vsak človek se lahko spremeni, vendar je bolje, da se osredotočimo na lastne spremembe, namesto na spreminjanje partnerja. Čeprav ni tako slabo – študije kažejo, da se moški v razmerju prehranjujejo bolj zdravo in imajo manj težav z drogami in alkoholom kot samski fantje – vendar se izogibajte ustvarjanju odnosa, v katerem vaš partner ne more biti to kar je.

PREBERITE TUDI: Kako zelo pomembna je iskrenost?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj