Nekateri se je veselijo, saj prihaja sezona smučanja in ostalih zimskih športov in radosti; drugi se je bojijo, saj prinaša kratke, temačne dni in mraz, kar slabo vpliva na razpoloženje.

Brez dvoma pa za vse to pomeni menjavo garderobe za topla, debela oblačila. Le kaj je prijetnejšega in udobnejšega kot mehak, debel in topel pulover, ki ga lahko oblečemo kamorkoli? Torej če ste ljubitelj puloverjev, vam predstavljamo 5 največjih trendov letošnje jeseni in zime.

1. Rebrast

Tanek rebrast puli je kos, ki ga mirno lahko štejemo med klasiko, ki bi morala biti v vsaki omari. Prijeten, mehak in oprijet pristaja na vse: skinny ali ‘mom’ ali ‘boyfriend’ džins; elegantno ozko ‘pencil’ krilo ali pa malce daljše plisirano; ali pa klasične hlače poslovnega kostima.

Nasvet: če imate krajši oz. debelejši vrat in/ali bujnejše oprsje, bo boljša izbira kot puli V izrez, saj optično zoža in podaljša vrat in zmanjšam oprsje. V vsakem primeru pa lahko izberete rebrasto pletenje.

2. Prevelik

Mmmm … le kaj je prijetnejšega kot se obleči v velik, mehak in udoben pulover, ko je mrzlo? Samo še vroča čokolada in kavč ali postelja in je dan popoln! Ker gre za (pre)velik kos, imamo lahko spodaj oblečenih več plasti, tako, da nas zagotovo ne zebe. Najboljši so tisti, ki so najbolj veliki, mehki, topli in udobni.

Nasvet: nosimo jih lahko za doma; pa tudi za ven: na džins ali krilo; z zavihanimi rokavi ustvarimo neverjetno šik videz.

3. Posebni rokavi

Če puloverja z balonastimi rokavi niste kupile že prejšnjo sezono, lahko to napako popravite letošnjo. Ostajajo namreč v modi. Tudi z rokavi, ki se spodaj širijo navzven ali imajo volančke, ne boste zgrešile.

Nasvet: če ste obilnejše in manjše postave ali imate močnejše in bolj kratke roke, tak model morda ne bo najboljša izbira.

4. Puli

Puli, vedno moden. Lahko je oprijet rebrast, kakršnega smo omenjali že v točki 1; ali pa debelejši in širši model. Tudi polpuli je zelo prijeten za nošenje, še zlasti, če pulijev ne prenesete, ker so vam preprosto ‘preveč’ okoli vratu. Oblečete ga lahko h kateremukoli kosu in za skoraj vse priložnosti.

Nasvet: dodajte izstopajoče uhane ali potiskano krilo ali modne gležnjarje z visoko peto za ultra šik videz.

5. Vzorec s kitami

Nič ne deluje bolj zimsko kot pulover, ki ima pletenje s kitami. Ena izmed klasik, h kateri se vedno lahko zatečemo. Najlepše pridejo do izraza v krem barvi, ki jo boste tudi najlažje kombinirale (pri temnejših so kite manj opazne, bela pa je izjemno občutljiva); sledita svetlo modra in umazano roza.

PREBERITE TUDI: 3 nepogrešljivi kosi jesenske garderobe

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj