Morda se komu sliši smešno, saj je sprememba samo v številki, vendar ni. Začne se nov 12 mesečni cikel potovanja Zemlje okoli sonca in tudi vi lahko z novim letom pričnete novo potovanje, takšno, ki vam bo prineslo čustveno in duševno zadovoljstvo. Upoštevajte sledeče nasvete in počutili se boste bolje, lažje boste prenašali stres in vse ovire, ki se vam pojavijo na poti do vaših ciljev.

1. Začnite meditirati

Ja, nadležno je, ko vam vsi to govorijo, vendar prepričujejo vas zato, ker deluje. Meditacija deluje, le resno se je morate lotiti. Obstaja ogromno priročnikov, videov z navodili, zato verjamemo, da vam bo uspelo.

2. Vzamite si odmor od družbenih omrežij

Preveč časa preživimo na Instagramu, Facebooku in ostalih družbenih omrežjih. Narejena so tako, da nas zasvojijo in takoj, ko postanemo odvisni od nečesa, naše duševno stanje pade iz ravnovesja. Večkrat na dan si vzamite odmor, po določeni uri zvečer pa odložite telefon in preberite raje kakšno knjigo.

3. Vzemite si čas zase in se razvajajte

Kdaj ste nazadnje sama odšla nekam, kamor ste si želela in tam preživela cel dan? Se ne spomnite več, kajne? Vzamite si čas zase in ga izkoristite maksimalno, če boste en dan na mesec odsotna od družine nihče ne bo umrl, vam pa bo koristilo bolj kot si mislite.

4. Odstranite ljudi, ki niso pravi prijatelji

Moramo sploh kaj dodati? Ljudje, ki se z vami družijo samo takrat, ko vas potrebujejo niso prijatelji, odstranite jih iz svojega življenja.

5. Hvaležnost

Hvaležnost prakticira že ogromno ljudi po svetu. Globoko desetkrat zaporedoma vdihnete in izdihnete, nato pa ozavestite 5 stvari za katere ste hvaležne tisti dan. Takšno početje usmeri možgane, da začnejo razmišljati o lepih stvareh.

PREBERITE TUDI: Zakaj imamo nočne more?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj