… snovi, ki so odgovorne za elastičnost kože. Nekateri dejavniki lahko celo pospešijo proces izgubljanja elastičnosti, med njimi tudi hujšanje. Poglejmo, kaj lahko naredimo sami, da se čvrsta koža na naših telesih povrne.

1. Masirajte predel

Masaža izboljša pretok krvi in stimulira fibroblaste, celice, ki pomagajo proizvajati vezivno tkivo, kot sta kolagen in elastin, ki kožo ohranjata čvrsto. Poleg tega je študija pokazala, da je z uporabo kreme proti staranju, skupaj z masažo, njen učinek veliko bolj viden. Samo težavno območje masirajte počasi in s krožnimi gibi nekajkrat na teden, rezultati pa boste videli kmalu.

2. Delajte vaje za mišice

Pri vadbi za hujšanje obstaja možnost, da boste izgubili tudi mišice, zaradi česar boste imeli ohlapno kožo. Dodajanje uteži in vaj za moč v vašo rutino vam bo pomagalo hkrati zgraditi mišice in izgubiti maščobo. Tako bo vaša koža videti bolj napeta.

3. Vadite jogo in pilates

To lahko dobro deluje za ljudi, ki se ne ukvarjajo s športom, vendar potrebujejo nekaj mišičnih vaj. Joga in pilates sta zelo varčni, a učinkoviti možnosti za ohranjanje močnih in napetih mišic, kar bo povzročilo tudi učvrščevanje kože. Če želite posebej delati na svojem problematičnem območju, lahko prosite svojega inštruktorja, da vam pokaže gibe, ki bodo napeli določeno mišico.

4. Izogibajte se drastičnim dietam

Namesto da bi bili na ostri dieti, bi morali vedno izgubljati težo postopoma. Ker ko izgubite mišice skupaj z maščobo, dobite veliko bolj ohlapno kožo. Prizadevajte si izgubiti največ 1 do 2 kilograma na teden, da preprečite, da bi vaša koža postala povešena.

5. Bodite hidrirani

S starostjo naša koža izgublja elastičnost, kar vodi do nastanka gub, kar je, kot kažejo študije, še posebej pomembno v primeru suhe kože. Zato je zelo pomembno, da uživamo vodo, da ohranimo elastičnost kože. Vedno poskrbite, da boste svoje telo napolnili z veliko vode.

PREBERITE TUDI: 8 najhujših zločinov, ki jih lahko naredite svoji koži

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj