V teh primerih je iskreno opravičilo veliko vredno in včasih le opravičilo lahko popravi odnos. Veliko znanih pesmi se navezuje na opravičevanje in ne brez razloga, res je težko. Strokovnjaki so zaupali, kako se iskreno opravičiti in popraviti storjene napake.

1. Priznajte, kaj ste naredili narobe

Prvi korak iskrenega opravičila je razlaga napake. Oseba, ki je napako storila, mora priznati napako in pokazati, da razume, zakaj je druga oseba prizadeta.

2. Bodite iskreni

Če boste samo izustili besede »žal mi je«, to še ne pomeni, da vam je iskreno žal. Iskreno in ponižno opravičilo je tisto, ki šteje. Prepoznajte svoja škodljiva dejanja, sprejmite odgovornosti in pokažite, da ste se pripravljeni spremeniti.

3. Prosite za odpuščanje

Ko prosite za odpuščanje, dajte drugi osebi možnost, da se odzove in odreagira. Dajte jim čas. Ne pričakujte, da vam bo oseba takoj odpustila.

4. Ne krivite njih

Kljub temu, da ste bili izzvani in ste stvar storili iz čiste jeze, to ni opravičilo. Ne govorite tega in ne izgovarjajte se iz situacije.

5. Bodite pripravljeni na večkratna opravičila

Včasih ne zaleže samo eno opravičilo, sploh če je situacija bila resna in ste naredili res nekaj groznega. Bodite pripravljeni, da se boste večkrat opravičili.

PREBERITE TUDI: Najboljša oblika ljubezni ali kaj potrebuje razmerje, da ljubezen ostane

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj