Če ste med tistimi, ki vam ni všeč izumetničen videz, kakršnega je v zadnjih letih vpeljal klan Kardashian žensk, potem vam bo verjetno blizu pristop Francozinj, ki ostajajo zveste svojemu klasičnemu, minimalističnemu slogu.

Dejstvo je, da nihče ne obvlada umetnosti nonšalantne lepote tako kot Francozinje. Če želite, lahko to imenujete stereotip, a vse kaže, da so Francozinje vedno najlepše naličene. Glede na to, da v Franciji domujejo nekatera največja kozmetična imena (L’Oréal, Guerlain in Clarins), bo očitno že nekaj na tem.

Le nekaj minut pohajkovanja po pariških ulicah je potrebnih, da opazite, da se znajo Francozinje dobro naličiti. Njihova koža je napeta, gladka in sijoča, obrvi so nežno poudarjene, lica pa so tako zdravo rdeča, da se morda sprašujete, v čem je njihova skrivnost. Ne bo se vam treba več, saj je francoska umetnica ličenja Eva Ciezkowska razkrilia pet nasvetov za ličenje, na katere prisegajo Francozinje.

1. Skrbna nega kože

To pravilo je na prvem mestu, saj je nekaj, kar Francozinje neprestano poudarjajo. Tisti svež sijaj kože? Za to poskrbijo s pripravo kože in ne ličili. “Najpomembneje je, da resnično skrbite za svojo kožo. Masirati jo je treba, pogosto uporabljati maske in dobre tretmaje. Preden uporabite ličila, potrebujete dobro rutino za nego kože,” pravi Ciezkowska.

2. Rdeča šminka vedno in povsod

Kaj je francoska rutina ličenja brez rdeče šminke? Ta preprosto ne obstaja. “Od pandemije je veliko ljudi spremenilo svoje preference glede ličenja. Ljudje več časa posvečajo svoji polti in šminke so zamenjali za balzame. Vsi pa vemo, da so rdeče ustnice, s katerih ne moreš umakniti pogleda, verjetno najbolj ikoničen francoski make-up videz,” pravi Ciezkowska.

3. Natančen nanos maskare

Ličenje francoskih žensk nikoli ni videti pretirano. Da, videz je vedno urejen in sijoč, vendar je skrivnost za njihov odličen izgled v tem, da je videz kar se da naraven – in Francozinje to obvladajo. Ciezkowska je povedala: “Vse je v tem, da je vaša polt videti sveža in sijoča, oči pa naj bodo poudarjene z narančnim nanosom maskare. V svoji koži se želite počutiti sveže in dobro.”

4. Naraven videz polti

Nobenega smisla nima prekrivati sijočo in zdravo kožo, v katero ste vložili toliko truda, zato se Francozinje raje odločajo za lahke podlage, ki zagotovijo naraven videz. “Začnite z dobro kremo za obraz, nato pa uporabite ustrezno podlago, ki bo poskrbela za kar se da naraven videz. By Terry Brightening CC Serum je glavni izdelek v moji torbici za ličila,” pravi Ciezkowska.

5. Šminka je vsestranski izdelek

Odlično ličenje francoskih žensk ne bi smelo zahtevati veliko časa ali truda. “Šminko uporabljajo skoraj za vse. Uporabite jo lahko na ustnicah, na licih kot rdečilo in celo na vekah. Na koncu boste dobili ličenje, ki se lepo poveže in je zelo hitro izvedljivo,” pojasnjuje Ciezkowska. Za vsestransko šminko poiščite nosljivo nude, breskovo ali rožnato šminko, ki se bo dobro obnesla pri enobarvnem videzu.

PREBERITE TUDI: Kako doseči videz kože, kot da sije od znotraj navzven?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj