A ne glede na to, finance so omejene, zato se je treba včasih malce znajti. Spodaj imate 5 idej, kako privarčevati čas in denar.

 

 

1. Uporabite šminko kot rdečilo za lica

Večina ima veliko odtenkov šmink in glosov, a le eno ali dve rdečili za lica. In potem je tu šminka, na katero ne pristaja nobeno rdečilo. Kaj sedaj? Nič lažjega, uporabite jo kot kremno rdečilo za lica!

Šminke imajo zelo podobno teksturo kot rdečila za lica, zato je to idealna rešitev, pri kateri tudi ne morete zgrešiti z odtenkom. Izogibajte se le obstojnih šmink, ki se takoj posušijo, da ne boste končale z dvema indijanskima črtama na licih.

2. Uporabite vazelin kot balzam za ustnice, sijaj za veke ali osvetljevalec

Pa tudi za nego zelo suhe in razpokane kože se izvrstno obnese in na mestu obdrži neubogljive obrvi. Ste vedeli, da tudi skoraj ni boljšega za nego usnja – tako jaken kot tudi torbic in čevljev? Poskusite, stara in razpokana usnjena jakna bo kot nova!

3. Krema za roke ali losjon za telo za štrleče neubogljive lase

Skoraj sta nared, roke imate lepo namazane s kremo in že hočete oditi, ko ugotovite, da vam z glave štrli kup neubogljivih mladih las ali pa izsušenih konic. Aaa, krema za roke! Z rokami le pogladite po laseh, kjer vam lasje štrlijo in vsi bodo na svojem mestu. Za zelo suhe konice lahko dodate še majhno kapljico.

 

4. Uporabite bronzer kot senčilo za veke

In za senčenje, seveda pod pogojem, da je ustrezen odtenek in brez bleščic. To jer idealen trik, sploh poleti, saj bo vaš obraz deloval izjemno naravno in sproščeno zagorelo.

5. Uporabite tekoči puder kot korektor

Ste tudi ve med tistimi, ki mislijo, da morajo imeti korektor in ga po možnosti uporabljajo po polovici obraza kot tekoči puder? Ste kdaj preračunale, koliko plačate za 5 do 10 ml korektorja v primerjavi s 30 ml tekočega pudra? Zakaj ne bi torej kupile tekoči puder in ga uporabljale kot korektor? Poskusite, navdušene boste!

 

Ali imate tudi same kakšne uporabne kozmetične trike? Delite jih z nami v okencu za komentiranje!

1 komentar

  1. Če si se uštela pri nakupu šampona ali balzama za lase (ti ne ustreza), ga lahko mirne duše uporabiš za pranje glavnikov in krtač. Prav tako se dobro obnese kot “pralni prašek” za oblačila, ki jih opereš na roke (kakšne rute, šali, volnene zadeve, nogavičke …). Nekaj časa nazaj sem, po sili razmer, našla še eno možnost uporabe: če ti zmanjka pene za britje, prav tako lahko uporabiš šampon/balzam. In zdaj me nič več ne jezi, če mi kdaj kakšen šampon ne ustreza … 🙂

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj