Gre za kose, ki sodijo med t. i. klasiko, ki bi morala biti v vsaki omari – kot npr. klasični salonarji, suknjič in trenčko. Že nekaj let je džins tudi sicer velik modni hit in to v vseh oblikah – od vseh modelov kavbojk, do džins srajc in 'jackiejev', pa mini kril do dolgih kril, kombinezonov in še vse vmes. Letos pa je še posebej prisoten, kar se je pokazalo tudi na modnih pistah za pomlad in poletje letošnjega leta, saj skoraj ni bilo modne hiše, kjer se ne bi pojavi. Tako smo ga med drugim lahko videli na modnih revijah Burberry, Dolce & Gabbana, Gucci, Chloe, Fendi in drugih – modri ljubljenec je navdušil vse.

Spodaj pa si preberite, katerih je tistih 5 kosov iz džinsa, ki vas bodo spremljali skozi poletne mesece.

1. Jakna iz džinsa

Džins jakna ali 'jackie', kot jo večina imenuje, je eden najbolj vsestranskih kosov, saj ga lahko oblečete na praktično vse; krilo ali hlače, elegantno ali športno, poletno ali malce bolj jesensko, maksi obleko ali kratko oblekico; salonarje, japonke ali motoristične škornje. Brez skrbi, ne morete zgrešiti! Če ga želite nositi dlje časa kot eno sezono, priporočamo, da izberete čim bolj klasičen model, v nasprotnem primeru boste s kakšnim zelo specifičnim krojem najkasneje čez dve leti popolnoma 'out'.

2. Srajčna obleka oz. obleka iz džinsa

Hitro in preprosto – srajčna obleka iz džinsa je obvezna oprema letošnjega poletja, ki vam bo prišla prav za sprehode, plažo in sproščene petke v službi, če jo boste skombinirale z elegantnejšimi modnimi dodatki in džins ni pretirano spran. Dodatni plus: ni treba razmišljati, kaj boste oblekle poleg, saj predstavlja celotno oblačilo. Poigrate pa se lahko z modnimi dodatki. Za sproščene trenutke jo kombinirajte z japonkami ali sandali z nizko peto, dobra izbira pa bodo tudi sandali s platformo. Če boste dodale eleganten suknjič, čevlje z visoko, tanko petko in 'statement' ogrlico, pa ste nared za v službo.

3. Kavbojke

Je sploh še kaj za dodati? Dandanes džins ni več le debel in vroč, temveč imamo na voljo tudi zelo tanek in kombiniran z elastinom, ki ga je prav užitek nositi tudi v vročih poletnih dneh. Modni so prav vsi modeli: skinny, ki nas spremlja že leta; boyfriend; strgan in celo na zvonec, saj so se letos vrnila sedemdeseta. Ne pozabite tudi, da je letos zelo moderen visok pas, kakršnega pogosto vidimo na Mirandi Kerr, ter dolžina 7/8, ki jo lahko vidimo na Kendall Jenner v kombinaciji s prav tako modnim kratkim topom.

4. Eleganca v džinsu

Medtem ko je nekoč veljalo, da je džins popolnoma neprimeren za na delovno mesto, je danes popolnoma drugače (seveda odvisno tudi od tega, kaj delate in kje ste zaposleni). A večina poklicev prenese vsaj eleganten, temen džins, ki lahko deluje izjemno sofisticirano. Če se boste izognili raztrganemu, spranemu in izbrali elegantne temnejše kose, kot so elegantne hlače klasičnega kroja, zlikane na rob; ozko krilo (t. i. 'pencil skirt' model) ali elegantno krojen suknjič, boste lahko dovolj elegantne za v službo. Malce drznejša izbira pa je kostim iz džinsa, a elegantni salonarji in modni dodatki bodo poskrbeli za uglajen poslovni videz.

5. Krilo iz džinsa

Letos je izjemno moderno mini krilo na gumbe spredaj, a tudi z ostalimi kroji ne boste prav nič modne. Maksi krilo, ki je lahko ozko ali nabrano; ozko temno krilo za v službo ali pa mladostno mini – poskrbite za ustrezne kombinacije, ki so v skladu s priložnostjo in vašo postavo. Za na delovno mesto bo najboljša kombinacija s srajco ali bluzo, glede ostalih modelov pa imate praktično proste roke.

Ne pozabite pa tudi na jeans srajco in bel skinny jeans.

 

Ali nosiš džins? Brez katerih kosov ne moreš?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj