Ker so letos zaradi lažne pandemije mnogi ostali brez zaposlitev; veliko pa juh že večino leta dela od doma, so se spremenile tudi preference in potrebe potrošnikov glede tega, kakšna naj bo oprema stanovanj – med drugim tudi kopalnic.

Kot smo že poročali, je v lepotnem oz. kozmetičnem svetu opaziti upad nakupov ‘luksuznih’ izdelkov, kamor sodijo ličila in parfumi, ter porast nakupov izdelkov za osebno nego, nego kože, umivanje in razvajanje. Seveda pa ima to vpliv tudi na kopalniško opremo, saj je kopalnica za marsikoga postala prostor za sproščanje in razvajanje, ki mu sedaj posveča veliko več časa.

1. Ekstra velike ploščice

Majhne ploščice sicer delujejo ljubko in tetro, kar ima brez dvoma svojo privlačnost; a za bolj čist in minimalističen videz so veliko primernejše velike. Poleg tega to pomeni manj fug, torej manj packanja in manj čiščenja. To pa še ni vse; z velikimi ploščicami bo kopalnica delovala večja. Pazite le, da za tla izberete mat oz. strukturirane, da vam ne spodrsne.

2. Debeli pulti

Če imate v kopalnici pult, npr. na komodi ali lepotilni mizici, bo ta delovala bolj retro in bogato, če boste izbrali debelega. Najlepša izbira bo seveda marmor – pravi ali imitacija.

3. Krem bela barva

Eden od pogojev, da imamo v svojem domu toplino, je izbira toplih barv. Tako namesto hladne bele, ki deluje laboratorijsko hladno oz. bolnišnično sterilno, izberete kremno belo – najsi bo to za stene, pulte ali ploščice. Pohištvo pa v bež in rjavih odtenkih in vaš dom bo takoj pridobil na toplini.

4. Tehnološko napredne glave za prhanje

Občutek, kot bi stali na tropskem dežju, je sicer super, a najnovejši modeli nudijo še toliko več. obstajajo glave, v katerih lahko uporabljate eterična olja za pravo razvajajočo aromaterapijo; ročke za prhanje, iz katerih prihaja glasba in podobno. Človeška domišljija in kreativnost nimajo meja.

5. Omarice za pripomočke za osebno nego in razvajanje

Najbolj preprost način, kako kopalnico narediti bolj zen, sproščujočo in pomirjajočo, je ureditev poličke ali mizice s pripomočki za razvajanje. Tudi pladenj za v kopel, kamor boste lahko odložili svečo, eterično olje – ali pa kozarec dobrega vina – bo nadvse dobrodošla in cenovno ugodna dopolnitev kopalnice.

PREBERITE TUDI: 6 stvari, ki jih ne smete splakniti v odtok

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj