… razpada pa sta lahko uničujoča.

Težava ni v pravnem sistemu, ki olajša ločitev, ali v tem, da preprosto nismo naravnani na monogamnost, ali v tem, da je sodobno življenje prehitelo tisto, kar nekateri imenujejo “tradicionalne vrednote”. Težava je v tem, da večina ljudi, ki se poročijo, nima pojma, v kaj se spuščajo, kaj naj iščejo ali izključijo pri potencialnem partnerju ali kako se lotiti izbire osebe, s katero želijo preživeti preostanek življenja.

Sama ljubezen ni dovolj, niti trdna zaveza, da ostanemo skupaj, ko je ljubezen odsotna ali enostranska. Tukaj je pet zakonskih nasvetov, ki bi jih moral upoštevati vsak par, preden se poroči. Uspešno izvajanje seveda ni zagotovilo, da bo zakon uspel.

1. Argument

Če se nikoli ne uprete svojemu partnerju, se ne boste nikoli naučili obravnavati nestrinjanja. Zadrževanje samo ustvarja zamero, zamera pa pogosto vodi v pasivno-agresivno izražanje jeze. Če imate do nečesa močna čustva, to povejte in se soočite s posledicami. Kako predstavite svoje nestrinjanje in kako se vaš partner nanj odzove, sta verjetno najpomembnejša dejavnika pri tem, ali se bo vaš zakon razvijal zdravo in konstruktivno. Ne prepirajte se zaradi malenkosti, izberite nekaj, kar vas resnično zanima, in se tega držite. Malo nevšečnosti na začetku bo preprečilo veliko nevšečnosti pozneje.

2. Skupaj potujta neznano kam

Poroka je, če nič drugega, avantura in zato morata vedeti, kako se oba spopadata s potovanjem v novo in neznano okolje ter odkritji, ki sledijo.

Če greš nekam, kjer je eden od vaju že bil, dinamika, kjer je eden vodnik, drugi pa turist, ni partnerstvo enakovrednih. Pomaga tudi načrtovanje in enakovredno plačilo skupnega potovanja. Dopust, ki ga načrtuje in plača en partner, ni ravno skupen podvig. Čim več nenačrtovanega časa pustite na potovanju, tem bolje. Naučili se boste, kako zjutraj skupaj načrtovati dan in kaj se zgodi, ko gredo ti načrti po zlu.

3. Bodite resnično intimni

Zadnje mesto, kjer želite na poročno noč ugotoviti, da ste nekompatibilni, je spalnica. Razen če vam vaša vera preprečuje predporočne odnose, potem molite, da sta vidva in vaš partner v dobri fizični formi.

Poleg tega, da ste intimni in ugotovite, ali se med vama zgodi čarovnija, se boste želeli pogovarjati tudi o tem, kaj vam je všeč, kaj vam ni všeč, tabujih in fantazijah. V zdravem zakonu je intimnost še posebej pomembno dejanje.

4. Preživite čas drug z drugim

Ko ste poročeni, družina vašega partnerja postane vaša družina in s spoštljivim odnosom bo vaš zakon postal veliko, veliko srečnejši. Zahteve družin, njihov odnos do zakoncev, količina časa in interakcija z njimi so lahko glavni viri konfliktov za poročene pare. Ni ti treba imeti rad svoje tašče ali ji reči mama, moraš pa spoštovati dejstvo, da je ona rodila in vzgojila tvojega zakonca.

5. Skupno življenje

Razen če nameravate živeti v ločenih domovih, bo vaš mož ali žena tudi vaš sostanovalec, morda vse življenje. Spomnite se sostanovalcev iz svoje preteklosti.

Če pogledamo naprej, je združljivost v smislu domačih navad, vedenja in okusov ključni odločilni dejavnik pri uspešnih zakonih. Obstaja stopnja, do katere se nasprotja privlačijo, toda klepar in cenilec, zbiratelj in minimalist ali ljubitelj preprog in navdušenec nad lesenimi tlemi morda težko sobivata brez konflikta.

PREBERITE TUDI: Študija pravi, da poroka pri tej starosti lahko pelje do ločitve

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj