Glavobol pomeni občutek napetosti v vratu, ramenih in glavi. Lahko boli le en del glave, lahko celotna glava. Glavoboli so lahko tako hudi, da ne zmorete opravljati nalog. Vzroki za glavobol so različni: dehidracija, stres, napetost, alkoholni maček. Super je, če najprej ugotovite vzrok glavobolu in ne vzamete takoj protibolečinske tablete. Lahko pa se poslužite tudi položajev iz joge.

PREBERITE TUDI: Kakšne so razlike med jogo in pilatesom?

1. Vrat

Sedite v udoben položaj z vzravnano hrbtenico. Nato položite levo roko na desno stran glave in glavo nežno potisnite na levo. Zamenjajte smer nekajkrat.

2. Viparita Karani – noge ob steno

S tem položajem raztegnete mišice v vratu in se sprostite. Zadnjica naj se dotika stene, noge pa dvignite visoko navzgor. Nogi naj bosta ena ob drugi. Roke položite na trebuh ali pa naj počivajo ob telesu. Za 3-10 minut zaprite oči in ostanite v tem položaju. Dihajte globoko in se sprostite.

3. Adho Mukho Svanasana – strešica

To je ena izmed najbolj znanih asan. Pojdite v to pozo počasi in globoko dihajte. S to asano raztegnete celotno telo, telo prekrvavite in poživite.

4. Položaj veselega otroka

Položaj veselega otroka vas bo zagotovo pomiril. Ulezite se na hrbet, s skrčenimi koleni in se zibajte naprej – nazaj, lahko tudi levo-desno.

5. Uttanasana

Položaj vas bo sprostil in pomiril misli.

PREBERITE TUDI: Top joga položaj, ki ga lahko izvedete v udobju svoje postelje (pred spanjem)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj