Vaš duh je uničen, zmanjkuje vam energije in raje preživite čas v samoti. Toda, ali poznate fizične znake žalosti? Če ste dolgo žalostni, to vpliva tudi na vaše fizično zdravje. Na žalost gledamo le kot na čustvo, če pa je dolgotrajno in zelo globoko, se bo pokazalo na različne načine. Spodaj so simptomi, na katere morate biti pozorni, da ugotovite, ali vaše duševno stanje vpliva na vaše fizično zdravje.

1. Utrujenost

Morda nimate veliko dela, vendar se boste večino časa počutili popolnoma izčrpani. Morda se zdi, da ni očitne, racionalne razlage, zakaj ste tako utrujeni. Morda se celo držite uravnotežene prehrane in rednega urnika spanja, vendar vam nič od tega ne pomaga povečati energije, ki jo iščete. To je lahko zato, ker vas počasi prevzema žalost. Postopek je tako postopen, da ni očiten niti vašemu umu. Posledica tega je utrjen občutek utrujenosti, ki ga ni lahko premagati.

2. Govorite zelo počasi

Večinoma se vam res ne bo zdelo intenzivno razpravljati, še posebej, če to ni tema, ki vas zanima. Tudi ko ste v situaciji, ko niste pripravljeni za pogovor, je pa nujno, da govorite, začnete govoriti zelo počasi, ne da bi se zamislili, koliko časa si vzamete za povedati najpreprostejše stvari.

Sprememba načina govora je eden od pomembnih fizičnih znakov žalosti. Izgubili ste veliko strasti, ki ste jo imeli pred tem, zato ne želite govoriti o ničemer. Zdi se, kot da za pogovor potrebujete preveč energije in je nimate na zalogi.

3. Boleč hrbet

Hrbtenica je tisto, kar vas ves čas podpira. Posledično je to del telesa, ki je pod velikim pritiskom, ko ste žalostni. Ves stres in tesnoba se začneta kopičiti v vas in vso to težo mora podpirati vaša hrbtenica, ki preprosto ni bila narejena za tako težko breme.

4. Težave s spanjem

Počitek je bistvenega pomena, ko se poskušate znebiti hude žalosti. Morate dovolj spati in dobro spati, da boste imeli energijo za soočanje s stresnimi situacijami in da boste telesu omogočili, da se ozdravi zaradi škode, ki jo je povzročilo vaše duševno stanje. Ko ste zelo žalostni, vaš cikel spanja postane nereden. Ne boste mogli spati več kot nekaj ur. Poleg tega se boste zbudili enako utrujeni, kot ko ste šli spat. Ne gre za to, da ne počivate sami. Imate toliko stresa, da se vaš um ne more počutiti spočit.

5. Redni glavoboli

To je eden prvih znakov, ki jih bo vaše telo pokazalo, ko boste postali zelo žalostni. Breme vsega, kar se dogaja skozi vaš um, in nesreča, ki vas prežema, škodljivo vplivajo na vaše spoznanje, kar vodi v glavo. Začel vas bo boleti vrat in postopoma se bo povzpela bolečina za vašo glavo ter prevzela celotno lobanjo. Morda boste na koncu izgubili tudi veliko las. Zdelo se vam bo, da je na vaši glavi teža, ki se z vsakim dnem le še povečuje, vendar se je ne morete znebiti.

PREBERITE TUDI: Jeza je pozitivno čustvo in čas je, da jo sprejmemo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj