Po uradnih podatkih iz ZDA se je leta 2021 ločilo skoraj 690.000 parov, kar je približno polovica parov, ki so se poročili. V Sloveniji stanje ni kaj dosti drugačno.

Seveda se vsaka zveza konča zaradi razhajanj in prepirov in, jasno, nezvestobe. Glede na raziskavo Forbesovega svetovalca obstaja nekaj pogosto navedenih dejavnikov, ki po besedah parov najbolj obremenjujejo njihov zakon.

Največji konflikti, s katerimi se ločeni pari srečujejo, so:

  1. karierne odločitve
  2. razlike v pogledih na vzgojo otrok
  3. delitev dela v gospodinjstvu
  4. odnosi z družino
  5. odnosi s prijatelji
  6. finance
  7. zdravstvene odločitve

Skoraj polovica (46 %) anketirancev je dejala, da je izbira poklica največji vir konfliktov v njihovem zakonu. Razlike v vzgoji so bile na drugem mestu s 43 %.

Pari so prav tako povedali, da je sporna delitev gospodinjskega dela. To potrjuje tudi znanost: ženske, ki so v partnerskem odnosu in imajo otroke, so poročale, da so imele manjšo spolno željo, če so opravljale večji del gospodinjskih del, kot je pokazala ena od študij iz leta 2022.

Le 5 % razvezanih zakoncev pravi, da njihovega zakona ni bilo mogoče rešiti, navaja raziskava.

Kar 63 % jih je dejalo, da bi jim boljše razumevanje zavezanosti pred poroko lahko pomagalo izogniti se ločitvi. Več kot polovica pa jih je dejala, da bi bila lahko še vedno skupaj, če bi pred poroko bolje razumeli zakončevo moralo in vrednote.

PREBERITE TUDI: 10 znakov, da so vas vzgajali čustveno nezreli starši

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj