Ne moremo zanikatii, da je varanje partnerja zelo boleča izkušnja za vse vpletene in lahko privede do konca razmerja, a kruta resnica je, da obstajajo druge stvari, ki so še bolj škodljive kot varanje. Te stvari so lahko bolj škodljive za vaš odnos in za vas samo.

Ne glede na razloge ali posledice varanja v zvezi in bolečino, ki jo povzroča, sta Lundquist, slavni terapevt za pare in razprava na Redditu, prišla do mnogih ugotovitev.

1. Fizično nasilje

Na samem vrhu lestvice je seveda fizično nasilje nad partnerjem. Zloraba med partnerjema nikakor ni v redu, na kakršenkoli način poudarja Lundquist. “Odnos, v katerem se dogaja to vedenje, potrebuje nekaj resne pozornosti, verjetno tudi odmor, da se stvari ohladijo in resno preučijo, kaj je treba spremeniti, da se to vedenje ustavi,” pravi. “Z nevarnim vedenjem je edina poteza ustvariti fizično distanco, dokler stvari ni mogoče obravnavati.”

2. Vstrajanje v zvezi, čeprav ste nesrečni

Obstaja nekaj razlogov, zakaj bi lahko ostali z nekom, ki vas ne osrečuje več, na primer, če bi imeli skupaj otroke, “To je situacija, ki vas travmatizira,” pravi Sameera Sullivan, ustanoviteljica in izvršna direktorica Sameera Sullivan Matchmakers, za Dan žena. Iz takšnega razmerja je treba oditi.

3. Pomanjkanje komunikacije

To ne pomeni, da bi morali klepetati vsako minuto, ampak pomeni, da se pogovarjate o stvareh, ki vas motijo, ko se pojavijo, delite čustva, razrešujete probleme, prejmete veliko mero razumevanja, imate osebo, na katero se lahko zanesete, ko vam je težko …Če tega nimate, je dolgoročno tako boleče kot varanje.

4. Manipulacija

To je zelo zapleteno, ker je pogosto tako prefinjeno in se niti ne zavedate, da partner manipulira z vami, dokler ni prepozno. Skozi proces manipulacije druga stran izgublja na samozavesti, osebni vrednosti in trpi.

PREBERITE TUDI: Varanje ali: kam nas je zaneslo?

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj