… veljamo za bolj čustvena bitja, smo lahko ob razhodu precej potrte, obupane in razočarane. Nastane občutek opustošenja, a s časom izveste veliko zanimivosti o sebi in svojem življenju. V podporo vsem ženskam, ki gredo čez to težko obdobje, delimo spodnjih nekaj nasvetov, ki so nastali iz lastnih izkušenj žensk, ki so ločitev že prestale.

Po ločitvi življenje postane lažje

Da, znajo biti trenutki, ko si prestrašen in brezupen. Neka blogerka je delila da je bilo iz vsega, kar je slišala, občutek, da bo ta žalost trajala večno. Ampak navsezadnje ni bilo tako. “Obstaja tudi nova oblike mene, ki me navdaja z upanjem, veseljem in ogromno hvaležnosti,” je zapisala. Končno je lahko bila sama in razumela, kaj pravzaprav želi od življenja. V bistvu je ločitev nova stran in korak za korakom postaneš povsem druga oseba. Izgubite se, da se najdete in kasneje razumete, da je bil vaš zakon strupen.

Razumete, da jok ni šibkost

Druga ženska je delila svojo zgodbo in zapisala, da je bil božič in da so skupaj z otroki okrasili božično drevo. In jokala je z vsemi svojimi otroki. Nato so se skupinsko objeli, se pogovorili o svojih resničnih občutkih in postavili nove tradicije. Zaradi joka ne postanete šibki. Normalno je, da na tak način izražate svoja čustva. Sprejeti se morate, kar pomeni, da morate sprejeti svoja čustva. Prav je, da otroci razumejo, da njihova mati ni robot.

Ne smete čakati na boljše čase

Čakanje in upanje so odlične stvari, vendar niso dovolj. Ne zapravljajte dobrega življenja, samo znebite se slabega. Ne odlašajte in začnite početi stvari, ki vas veselijo. Boljši časi so že tukaj.

Dobili ste svobodo

Kot priznava ena ženska, se je življenje po ločitvi le izboljšalo. Prvič v življenju se je počutila svobodno. Bila je popolnoma sama in takoj, ko je lahko, je začela živeti sama. Na čustvenem področju je postala veliko bolj utemeljena, pristna, svobodna, izrazita in zdrava. Na koncu veliko srečnejša.

PREBERITE TUDI: Miti in resnice o ločitvi

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj