Morda se vam zdi smešno, da bi spali z blazino med nogami, če tega še nikoli niste počeli. Tisti, ki pa redno spijo z blazino med nogami pa vedo, kako odlično se počutijo in kako bolje spijo. Poglejte, zakaj boste morda že to noč tudi vi spali tako.

1. Izboljša krvni obtok v telesu

Blazina med nogami in dvigovanje nog, pomaga olajšati pretok krvi v telesu. Odstrani pritisk iz žil in olajša prekrvavitev, pomaga vašim organom, da delujejo pravilno in celo okrepi vaš imunski sistem. Pomaga vam lahko tudi pri lajšanju bolečin, ki nastanejo pri krčnih žilah.

2. Preprečuje smrčanje

Po mnenju strokovnjakov je spanje na levi strani za vas najboljši položaj, če trpite zaradi smrčanja. Ker pa lahko spanje na eni strani pritiska na hrbet in boke, je priporočljivo, da si med noge položite blazino, da se boste lahko sprostili.

3. Zmanjšuje pritisk na kolenih

Če vas bolečine v kolenih ponoči pogosto zbujajo, je morda čas, da začnete spati z blazino med nogami. Blazina vam pomaga, da se sprostite in lahko olajša bolečino. Če spite na hrbtu, blazino položite pod kolena.

4. Zmanjša pritisk na hrbtenico

Nepravilen položaj spanja našemu telesu škodi bolj, kot se zavedamo in lahko povzroči bolečine v hrbtu, kolkih in sklepih. Spanje z blazino med nogami zmanjša pritisk na hrbtenico. Če spite na hrbtu, vam lahko majhna blazina pod hrbtenico pomaga tudi, da ohranite poravnano telo. Če običajna blazina ni dovolj, so na spletu na voljo posebej izdelane blazine, ki vam lahko pomagajo bolje spati.

PREBERITE TUDI: 5 navad, ki uničujejo vaš spanec

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj