4. oktobra širom sveta praznujemo Svetovni dan živali. V naša življenja namreč prinašajo več, kot si lahko zamislimo – so naši spremljevalci, opora in pomoč v težkih trenutkih. Letos bo Svetovni dan živali na prav poseben način obeležen tudi v Ljubljani. Pedigree® in Whiskas® vabita vse ljubitelje živali na zabavno in poučno praznovanje v park Tivoli.

svetovni_dan_zivali_macka_pes


Ob Svetovnem dnevu živali, 4. oktobra, se bo v parku Tivoli na Pasji ravni odvijalo praznovanje za pse in njihove lastnike ter vse ljudi, ki imajo radi živali. Na stojnicah se bodo predstavila različna društva, na voljo pa vam bodo tudi strokovnjaki za vsa vaša vprašanja. Pravi šov bo priredilo Kinološko društvo Krim, ki se bo predstavilo v agilityju. Maja Kokalj in njeni psički, Bri in Nelly, pa bodo prikazale atraktivno veščino lovljenja frizbija – Dogfrisbee. Poskrbljeno bo tudi za najmlaše, ki bodo lahko ustvarjali v otroški delavnici. Vse kužke in mucke pa bosta na ta poseben dan s priboljški razvajala Pedigree® in Whiskas®. Poskrbljeno bo tudi za čisto okolje, saj bodo vsi obiskovalci prejeli priročen etui za vrečke za pobiranje pasjih kakcev.

Praznovanje Svetovnega dne živali v Tivoliju ne bo le zabavno druženje temveč tudi dobrodelen dogodek. Podjetje Mars, lastnik blagovnih znamk Pedigree® in Whiskas®, bo s pomočjo Zveze paraplegikov Slovenije mlademu fantu podarilo prav poseb¬no izšolanega psa, ki mu bo olajšal vsakodnevne aktivnosti. Igor Škantelj, ki bo prejel psa, je tetraplegik že od otroštva, a je kljub temu izredno dejaven mladenič. Pred kratkim je uspešno zaključil maturo in se že podal novim izzivom nasproti. Prepričani smo, da bo njegovo življenje s kužkom še lepše.

Priznani veterinar in kinolog, g. Janez Vidic, ki bo sodeloval pri izšolanju psa ob tem pravi: “Dokazano je in pri svojem delu opažam, da je pes res lahko človekov najboljši prijatelj. Zato pozdravljam prizadevanja vseh, ki so omogočili, da bomo lahko članu Zveze paraplegikov Slovenije šolali in podarili psa, ki mu bo zagotovo obogatil življenje. Revija Moj pes vodi tudi akcijo ‘Pomagajmo prijatelju’ v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije in že več kot petnajst let šolamo pse za pomoč ljudem na invalidskem vozičku.”

Torej, ne pozabite na Svetovni dan živali in se pridružite praznovanju v parku Tivoli, na Pasji ravni. Zabava bo potekala od 10. do 14. ure, tudi v primeru dežja, kajti ljubezni do živali ne ustavi prav nič!

Na dogodku bodo sodelovali:

Zveza paraplegikov Slovenije, KD Barje, KD Krim, KD Ljubljana, KD Šmarna Gora, Kinološka Zveza Slovenije, Društvo za zaščito živali, Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana, Maja Kokalj z Bri in Nelly, psi vodniki in Tačke pomagačke. Predstavili pa se bosta tudi blagovni znamki Pedigree® in Whiskas®.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj