… misli, vendar jih ne bi smeli. To še zlasti velja, kadar govorimo o negativnih mislih, ki se lahko manifestirajo v hujše duševne težave. Velikokrat nam ravno misli preprečujejo, da bi končno doživeli tisto srečo, po kateri tako dolgo hrepenimo. Ne bodite več suženj svojih misli. Sprehodite se skozi postopek v štirih korakih in strenirajte možgane, da se nehajo oklepati negativnih misli.

Korak 1: Glejte na negativne misli kot obiskovalce, ne redne goste

Negativne misli se skoraj vedno pojavijo od nikoder. Imate čisto lep dan in nato kot iz topa – neke čudne misli, ki se jih ne morete znebiti. Ko se pojavijo, jih prepoznajte in se ustavite. Ne bodite prijazni do njih. Pri razmišljanju se je enostavno navezati na svoje misli.

Običajno se začne z identifikacijo delov negativnih misli, ki se zdijo resnični ali neresnični, nato pa okoli nje zgradite celoten dialog. Če želite to preprečiti, priznajte svoje misli kot zunanjo osebo. Vidite jih, vendar ne potrebujete interakcije z njimi. Ločevanje je prvi korak k trajnemu odstranjevanju močnih negativnih misli, ki jih imate v vašem življenju.

Korak 2: Prepoznajte izvor vaših negativnih misli

Ta korak je izjemno pomemben, če želite popolnoma nadzirati svoje misli. Pomislite, ali morda misli izvirajo iz potlačenih čustev, potlačenega strahu, jeze … Vedno je nek subtilni vzrok.

Korak 3: Spremenite pozicijo telesa

Um lahko pretentate, da sprosti negativne misli in občutke, tako, da takoj spremenite pozicijo telesa. Če sedite, začnite hoditi. Če imate ramena navzdol, jih pomaknite navzgor, če gledate v tla, poglejte v nebo …

Korak 4: Trenirajte pogovar sami s seboj

Kadar se vam misli prikradejo v glavo, se začnite sami s seboj pogovarjati o občutkih in stvareh, ki jih vidite, doživljate. Tako boste zasedli prostor vsem negativnim mislim, ki bodo kmalu nato izginile.

PREBERITE TUDI: Takole tarnanje vpliva na vaše možgane (in počutje)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj