Zmagovalec izbora tradicionalne letne stanovske nagrade Oglaševalec leta, tokrat za leto 2021, ki jo podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica, je podjetje Mercator. Priznanje Oglaševalec leta 2021 bodo predstavniki vodstva SOZ podelili na Zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad 31. SOF v sredo, 15. junija 2022 v Portorožu.

Mercator je oglaševalec z dolgoletno prisotnostjo v slovenskem tržno komunikacijskem prostoru, ki vseskozi skrbi za konsistentnost in kreativnost svojih marketinških sporočil in sledi jasno zastavljeni strategiji. Z nenehnim nadgrajevanjem ter inovativnimi komunikacijskimi projekti Mercator ostaja relevantna blagovna znamka, ki skozi aktivnosti uspešno povezuje kupce, dobavitelje in lokalne skupnosti.

Leto 2021 so Mercatorjev komunikacijski odtis zaznamovali številni prepoznavni projekti kot so kampanje Moje znamke, Radi imamo domače in večkrat nagrajeni Mali šef Slovenije. Ob tem pa so vrednote, ki jih nosi blagovna znamka, uspešno povezali tudi v uspešni kampanji znamke delodajalca.

Komunikacijske aktivnosti v letu 2021 je pomembno zaznamovala tudi inovativnost pri doseganju ciljnih skupin in uporabi medijev. Mercator je v letu 2021 poskrbel za lastno inovacijo na medijskem področju in lansiral vsebinsko platformo M soseska ter nadaljeval z nadgradnjo lastnih digitalnih kanalov. Med aktivnostmi so izstopali tudi »narezani« plakati za Mercatorjevo delikateso in Pravljična vasica, s katero so ob koncu leta aktivirali vso Slovenijo. Številne prejete oglaševalske nagrade v preteklem letu zaokrožajo zgodbo uspešne blagovne znamke, ki pripravljena vstopa na prihodnjo pot razvoja.

Marketinška ekipa Mercatorja se iskreno veseli priznanja.

Viktorija Radojević Mavrič, izvršna direktorica marketinga ob prejemu nagrade izpostavlja: »Izjemna čast nam bo nositi naziv Oglaševalca leta. Ne bi bila iskrena, če ne bi priznala, da smo si nagrade res močno želeli. Želeli, zanjo trdno delali in jo nazadnje tudi dobili! Izjemno nas veseli, da so člani SOZ in stroka prepoznali  naš trud in rezultate našega dela v preteklem obdobju in nam podelili priznanje. To nagrado razumemo kot potrditev našega razumevanja marketinške panoge ter konsistentnosti, kreativnosti in inovativnosti našega nastopa na trgu. Za nas je to pomembna nagrada, ki daje vsakemu posamezniku v našem marketinškem timu motivacijo za odlično delo tudi v prihodnjem obdobju. Vsekakor pa ta nagrada nosi tudi odgovornost, da se bomo tudi v prihodnje trudili in še naprej ustvarjali kreativne, učinkovite, inovativne in konsistentne projekte. Leto 2021 je bilo za nas s tega vidika izjemno uspešno, saj smo prejeli kar 19 oglaševalskih priznanj.«

Andreja Zadnik Andoljšek, direktorica sektorja za tržno komuniciranje ob tem dodaja: »Mercator je znamka z več kot 70 letno tradicijo na slovenskem trgu. Zato tudi z marketinškega in komunikacijskega vidika njenemu razvoju namenjamo še posebno pozornost. V preteklem obdobju smo prevetrili vizijo, poslanstvo in vrednote znamke Mercator, šli skozi faze procesa definiranja njene identitete ter opredelili ključne prednosti in točke diferenciacije na trgu. Na teh osnovah smo postavili temelje interne in eksterne znamke Mercator ter opredelili usmeritve za prihodnje obdobje. Postavljeni temelji so bili osnova za pripravo in izvedbo marketinške in komunikacijske strategije. Številne prejete nagrade v preteklem letu so za nas potrditev, da smo na pravi poti. Priznanje za Oglaševalca leta pa sedaj odlično zaokroža našo zgodbo in veselimo se, da se naziv najboljšega po daljšem obdobju ponovno vrača v belo hišo na Dunajsko.«

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj