… lahko prepoznamo oz. ali smo si jih pripravljeni priznati. Saj veste: resnica lahko boli! Če niste prepričani, ali si kar ne morete priznati, da ga oz. je v resnici žal ne zanimate, vam bodo spodnji znaki zagotovo v pomoč. Ne gre za nikakršno dlakocepstvo, temveč zgolj za to, da prepoznamo znake, ki jasno nakazujejo, da se druga oseba le izgovarja.

Če opazite več od spodaj naštetih znakov, potem je jasno, da je zanimanje le enostransko – in sicer z vaše strani. In zaslužite si kaj boljšega kot je nezdrav odnos in partnerja, ki do vas ne čuti, kar bi moral.

1. Ne kontaktira vas ali vas kontaktira poredko in z velikimi presledki.

2. Ne želi se pogovarjati z vami in se večina komunikacije odvija preko tekstovnih sporočil (sms, elektronska pošta, messenger ipd.).

3. Obravnava vas kot eno izmed opcij, ne prvo in edino izbiro.

4. Ne želi se vam zavezati in vam hkrati pravi, ‘da pojdita po občutku’, da ‘nikar ne pričakujte preveč’ ali kaj podobnega.

5. Zveza nikamor ne napreduje – gre, stagnira, malo nazaduje in spet od začetka.

6. Ohranja vas kot skrivnost, ne poznate njegovih/njenih prijateljev, staršev.

7. Pojavi se vedno, ko kaj potrebuje; naj si gre za denar, pozornost, ego boost, seks ali dežurnega psihologa.

8. Če vas kam povabi, to naredi v zadnjem trenutku – kot da so vsi ostali plani padli v vodo. Morda celo niti to ne – le zadnji trenutek se vam javi in pričakuje, da ste na voljo. Nikar ne bodite.

9. Dela dramo in scene in upa, da boste tako spregledali, da ga/jo ne zanimate – ali pa da boste končali ‘zvezo’, ker si sam/a ne upa in bo tako prost/a.

10. Ko ste zaključili ‘zvezo’, vas ponovno kontaktira, da si zagotovi, da ste še vedno na voljo in se prepriča, da še vedno skočite na njegov/njen poziv. Nikar se ne slepite, da vas je ponovno kontaktiral/a, ker vas pogreša in si želi ponovno biti z vami.

11. Ko se boste odločili, da imate dovolj in želeli ustvariti zvezo z nekom drugim, bo zelo glasen. Če boste slučajno odnehali, ga/je ponovno ne bo več na spregled.

12. Pošilja vam tekstovna sporočila, emaile ipd., ko pa odgovorite, potrebuje celo večnost, da odgovori – če sploh.

13. Ne zaključi prejšnje zveze, a vseeno pričakuje, da boste z njim/njo oz. ga/jo čakali. Znak za alarm!

14. Ne zaključi ločitve oz. razveze zakonske zveze. Morda se celo laže, da se sploh odvija.

15. Neprestano se izgovarja: pomanjkanje časa; taksi ali bus je imel zamudo; bivša teži; prezaposlena je; avto je crknil …

16. Prizadevanje in trud za vas in zvezo sta zelo občasna in medla, ko pa kaže, da vas bo izgubil/a, sledijo izbruhi nenavadne pozornosti.

17. Kar naprej si premišljuje glede svojega zanimanja za vas in za odnos.

18. Neprestano govori le o sebi, hkrati pa ne pokaže niti najmanjšega zanimanja za vas; kako ste, kaj se vam dogaja, kako se počutite ipd.

19. Reče vam, da vas ima rad/a, a vas ne ljubi; da ni še pripravljan/a na resno zvezo; da ni primerna oseba za vas; da niste dobra oseba; da ste predober/a zanj/o ipd. Kar vam v resnici z vsem tem sporoča, je, da ga/jo ne zanimate ter se nima namena ustaliti z vami.

20. Niste edini, s katerim/o se dobiva in ima spolne odnose.

21. Zanima ga le vaše telo, le seksualno.

22. Potrebuje tedne, da vas po zmenku ali ko je dobil vašo telefonsko, pokliče.

23. Družita se kot prijatelja. Morda celo kot prijatelja ‘z dodatnimi ugodnostmi’.

24. Za določena obdobja kar izgine.

25. Bolj mu/ji je pomembno, da so stvari po njeno/njegovo, da ima vedno prav in da ima moč kot pa da bi malce popustil/a in najdeta skupno rešitev, ki bo ustrezna za oba – kaj šele, da bi bilo po vaše!

26. Do vas se vede, kot da ji/mu v resnici ni mar; brez ljubezni, skrbi, zaupanja in spoštovanja. Čeprav se še ne ljubita, to ni razlog za pomanjkanje spoštovanja, zaupanje in spoštljivo ravnanje.

27. Lepo in spoštljivo se vede do vseh – starejše sosede, poštarja ali naključnega mimoidočega – razen do vas.

28. Ko gre za pogovore o vajini (skupni) prihodnosti, se jih izogiba ‘kot hudič križa’ ali blefira, da bi dosegel, kar želi – to je, da vas ima na rezervi tudi v prihodnosti.

29. Je nadzorujoč/a, manipulativen/a, ljubosumen/a in posesiven/a. Nikar teh znakov ne zamenjajte z zanimanjem ali ljubeznijo do vas – ta dva namreč temeljita na spoštovanju. Gre le za to, da vas hoče nadzorovati in manipulirati. Oseba, ki se tako obnaša, ni oseba, s katero bi želeli biti in ne more voditi v spoštljiv, uravnovešen in predan odnos.

30. Tako je zaposlen/a, da nima časa za odnos in vas. Nihče ni tako zaposlen – gre le za postavljanje prioritet. Če si vas nekdo želi, vas spoštuje in si z vami želi ustvariti lep, trajen in globok odnos, verjemite, da si bo vzel/a čas za to.

Skratka, če nekoga zanimate in vas želi bolje spoznati ter kasneje ustvariti odnos, vam bo to dal/a jasno in nedvoumno vedeti. Ne boste v dvomih, ne boste negotovi in ne boste v neprestanem strahu in napetosti, kaj misli in namerava, ter ali misli resno. Ne bo ga/je strah se zavezati, vas predstaviti prijateljem in svojcem in, še bolj pomembno, obravnaval/a vas bo s spoštovanjem, skrbnostjo, vam zaupala in se vedel/a tako, da boste lahko tudi vi njej/njemu. Zato nikar ne dovolite, da vam kdorkoli potepta ponos in samospoštovanje, kar naredite sami s tem, da ste na voljo nekomu, ki ni na voljo vam.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj