Za vse imate poskrbljeno: imate vse izdelke, ki jih potrebujete proti aknam in za anti-aging; ne dotikate se obraza; pazite na sestavine v kozmetiki. A akne, mozolji, kar nočejo in nočejo oditi – da ne omenjamo čudne, puste polti utrujenega videza. Le kaj delate narobe.
 
Odgovor tiči v hrani. Na koži se prej ko slej začne poznati, s čim hranimo svoje telo – če ne v obliki nečistoč pa kot pusta, utrujena, nekam postarana polt. Katera hrana je najslabša, če želite biti ne le zdravi in vitalni, temveč imeti tudi lepo kožo?
 

Izogibajte se naslednjim živilom oz. hrani, ki vsebuje te sestavine.

 

Ocvrto, večkrat nasičene (trans) oz. hidrogenirane rastlinske maščobe

Vse, kar ste cvrli, ne glede na to, kako slastno je. Pri tem naj opozorimo, da se hidrogenirane rastlinske maščobe, ki so strup ne le za zdravje (srce in ožilje; rakava obolenja in še kaj) nahajajo skorajda v vseh sladkarijah s kremnimi polnili: piškoti, čokolade s polnili, včasih celo kremšnite ipd. Vedno preverite sestavine in če naletite na 'hidrogenirana' med sestavinami, izdelek pustite na polici.
 
To so zelo škodljive, večkrat pregrete maščobe, ki jih telo zaznava kot tujek, kar se odraža tudi na pusti koži, aknah in včasih prekomernem izločanju maščobe.
 

PREBERITE TUDI: Neskončna zgodba: maslo ali margarina?

 

Sladkor

Poleg tega, da povzroča debelost, metabolni sindrom, sladkorno bolezen in še vse vmes, pospešuje tudi staranje kože. Sproži namreč proces glikacije, ki pomeni pospešeno staranje kože. Poleg tega mnogim povzroča akne. Ni vredno tveganja, sploh dandanes, ko je na voljo toliko sladic z naravnim, zdravim sladilom brez kalorij stevia!
 

PREBERITE TUDI: Sladkor pospešuje staranje kože

 

Mleko in mlečni izdelki

Nobenega pozitivnega vpliva nimajo ne na vaše zdravje, ne na počutje in trditev, da iz njih dobite kalcij, je ena najbolj zavajajočih na področju prehrane. In pasteriziranega, homogenizirnega mleka NE dobite kalcija, dobite ga iz temno listnate zelenjave.
 
Poleg tega so mleko in mlečni izdelki eden najpogostejših povzročiteljev aken in problemov s kožo, saj sprožajo vnetne procese na telesu in če imajo tak vpliv na kožo, pomislite, kaj vse delajo šele vašemu telesu in zdravju.
 

PREBERITE TUDI: To je v resnici hrana, ki povzroča mozolje

 

Skratka, vaša prehrana naj bo čim manj predelana: sveža zelenjava in sadje ekološke pridelave; pusto eko meso in ribe in zdrave maščobe in hvaležni vam bodo tako vaša koža kot tudi zdravje in počutje!smiley

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj