Priznajmo si: toliko časa porabimo za sestavljanje vsakodnevnih outfitov, brskanje po družbenih omrežjih in nakupovanje raznih modnih trendov … perilu pa se posvetimo le redko.

Ko smo zjutraj v stiski s časom, zadnjih pet minut, preden odhitimo skozi vrata (ali v domačo pisarno, če delate od doma), običajno namenimo zadnjim popravkom ličil in oblačil ali izbiri čevljev, ki se najbolje ujemajo s preostalimi kosi oblačil. Spodnje perilo pa je največkrat na zadnjem mestu. Vendar ne bi smelo biti tako.

Tako kot pri vsakem drugem oblačilu ali dodatku, ki ga nosimo, tudi tu prihajajo in odhajajo trendi, na katere je dobro biti pozoren. Konec koncev se kot celota dobro počutimo le, če smo urejene kot celota – torej na to vpliva tudi izbira spodnjega perila.

Če ste med tistimi, ki imajo rade trende, smo se obrnili na strokovnjake za spodnje perilo, da bi ugotovili, kateri trendi spodnjega perila so letos najbolj ‘in’. Ne glede na to, ali želite osvežiti svoj predal s spodnjim perilom, ali pa želite novo sezono nadaljevati v trendu, si oglejte trende v spodnjem perilu, ki si jih morate zapomniti v letu 2022.

1. Udobje

Časi steznikov in neudobnega spodnjega perila so, na srečo, nepreklicno mimo. Tiste malo starejšega rojstnega datuma se zagotovo še spominjate neudobnega spodnjega perila, ki je zategovalo in se zarezovalo v nežno kožo telesa – še lasti, če ste želele malo lepše, čipkasto perilo in vas je mati narava malce bolj obdarila v prsnem obsegu.

A udobje in zapeljivost na srečo nista več nasprotna pola spektra, in gresta lahko z roko v roki. Dnevno oblačenje je nekaj, kar lahko počnete s svojimi oblačili, pa tudi s spodnjim perilom in poleg tega, da služi namenu in lepo izgleda, naj bo tudi mehko in udobno.

Tako proizvajalci in prodajalci opažajo iz leta v leto več povpraševanja po naravnih materialih, še zlasti ekološkem bombažu in bambusu. Ženske niso več pripravljene žrtvovati udobja za videz in iščejo perilo, ki je videti lepo, lepo stoji in je iz udobnih, naravnih materialov.

Tudi trend intenzivne opore prsi brez žic še naprej narašča in ni več omejen le na manjše prsi – dobimo že izjemno lepe in zapeljive bralette nedrčke za vse velikosti.

2. Barve

Povpraševanje po zabavnem in barvitem perilu še vedno narašča, kar dokazuje dejstvo, da črni nedrčki ostanejo na zalogi veliko dlje kot njihovi barvni kolegi. Nekatere ženske si želijo biti drzne in eksperimentirati z vso svojo garderobo, tudi s predalom za spodnje perilo.

Barva ima veliko vlogo v procesu oblikovanja, pojavljajo pa se tudi novi vzorci. Na barvnem področju je veliko povpraševanje po svetlo zeleni barvi, kar je zanimivo, saj zelene barve običajno ne bi šteli za tipično barvo za spodnje perilo – ni tako ženstvena kot npr. rožnata ali rdeča.

Ženske želijo zadnje čase bolj eksperimentirati tudi pri izbiri barv in iščejo barve, ki jih običajno ni mogoče najti povsod. Klasični videz, ki bi ga običajno pričakovali od spodnjega perila, je trenutno poniknil.

3. Retro

Nekaj, kar imajo ženske še posebej rade in kar vedno iščejo pri nakupu, je ‘na novo izumljena klasika’. To so kosi, ki ustrezajo klasični obliki ali slogu, vendar imajo nekaj drugačnega, na primer zanimivo tkanino, oblikovno podrobnost ali drzno barvo, ki spominja na petdeseta in šestdeseta.

Prav tako se vse več žensk odloča za oblike hlačk, ki so nekoliko drugačne od običajnih brazilk z nizkim pasom. Tako se na primer ponovno uveljavljajo hlačke z visokim pasom in tangice, saj še nikoli nismo zaznali tako velike priljubljenosti teh oblik. Vsekakor se zdi, da spodnje hlačke niso več nekaj nepomembnega – ženske namenoma iščejo komplete, ki ponujajo bodisi res posebne tangice z visokim pasom iz 80. let; bodisi hlačke z visokim pasom v slogu 50. let prejšnjega stoletja.

PREBERITE TUDI: 5 razlogov, zakaj je pomembno, da nosite lepo spodnje perilo (tudi, če niste v zvezi)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj