.. včasih pa ga res nismo pričakovalir; vse je bilo v redu, dokler nenadoma … ni bilo. Ne glede na to, kako pride do razhoda, imajo ponavadi vsi nekaj skupnega – tri skrite razloge, ki jih vaš bivši verjetno skriva, skrivnosti, ki mu preprečujejo, da bi v celoti izrazil, kako se je počutil. Razumevanje teh razlogov vam lahko pomaga preboleti razmerje … ali pa vam morda pomaga vrniti bivšega.

1. Počutil se je pod pritiskom in neprimerno

Ste ga nenehno preganjali? Si želite več ljubezni, naklonjenosti ali spolnosti od njega? Ste se počutili, kot da pogosto poskušate popraviti stvari v odnosu? Če se lahko poistovetite s katerim koli od zgoraj naštetih stvari, je v vašem odnosu zagotovo prišlo do neravnovesja in več kot verjetno se je v vaši prisotnosti počutil pod pritiskom in neustrezno. In pomembno je, da veste … da sploh niste vi krivi.

Večina moških beži pred čustvenimi pritiski, kot da tečejo za življenje (ker v njihovih glavah tečejo za svoje življenje). Čustveni pritisk izziva nerazvit del moškega in se počuti nemogčnega. V mislih se mu zdi, da vse, kar počne, ni dovolj dobro za vas.

2. V vajinem odnosu je bilo tekmovanje

Če mora moški tekmovati z žensko za nadzor odnosa, se ne počuti samo neprimerno, ampak tudi, kot da v življenju ženske ni prostora za njegovo moškost. To ne pomeni, da mora moški nadzorovati celoten odnos, kar je nepošteno do obeh strani. Namesto tega ima uspešen odnos komplementarne sile, kjer se vsaka oseba odreče nadzoru na določenih področjih. Če se to ne zgodi, obe strani končata v konkurenci – obe tekmujeta za zmago in na koncu odnos izgubi.

3. Ni se počutil spoštovanega

Moški ne more zgraditi življenja z žensko, ki ga ne spoštuje. Začutiti mora, vedeti mora, da ga bo partnerka v njegovem najšibkejšem trenutku obdala s sprejemanjem. Tukaj je skrita resnica o vaši vrednosti: vi ste ključ njegove veličine. Da bi lahko sprostil vse, kar ima v sebi, vključno z njegovo nežnostjo in pripravljenostjo za zavezo, potrebuje globok temelj spoštovanja.

PREBERITE TUDI: Intima v partnerskem odnosu

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj