… skupaj rastete in se spodbujate še naprej. Skupni pogovori o vaših ciljih niso le pameten način preživljanja časa, ampak tudi način, s katerim poglabljate vaš odnos, postavljate skupne ciljne točke in temelje za prihodnost. Tu so tri novoletne zaobljube, ki bi jih moral vsak par sprejeti.

1. Finančna zaobljuba

Denar je lahko ena najtežjih stvar – še posebej, če se eden ali oba spopadata s finančnim stresom, kot sta dolg na kreditni kartici ali izguba dela. Je pa tudi eden najpomembnejših vidikov dolgoročnega odnosa. Negativna finančna vprašanja lahko privedejo do zadrege, kar lahko povzroči skrivnosti, zato ni presenetljivo, da je kombinacija obeh stvari časovna bomba za vsako partnerstvo. Toda lepota novega leta je optimizem, ki ga prinaša s seboj. (In govori se, da bo leto 2021 precej boljše kot leto 2020.) Uporabite energijo novega začetka, da skupaj kopate po blatu – in kot duet določite najpomembnejši cilj za vas. Seveda finančni cilj, ki je smiseln za en par, ne deluje pri drugem. Pristanite na nečem, kar izboljša vaše skupno življenje.

2. Reševanje odnosa

Leto 2020 je bilo težko, kajne? Poklon vsakemu paru, ki je preživel žive brazgotine na daljavo in vse ostalo. Po tako kaotičnem – morda travmatičnem – letu je pomembno, da naredite popis, kaj vam je uspelo in kaj ne. Ali je karantena pomenila, da ste več časa preživeli skupaj in vam je bilo presenetljivo všeč? Ali pa ste načeli vaš odnos, zaradi vseh gospodinjskih opravil in dodatnega življenjskega stresa? Čeprav bo leto 2021 zagotovo prineslo svoje izzive, poskušajte ugotoviti, kaj je bilo tisto, kar vam je bilo všeč in kaj je tisto, kar boste pustili za seboj.

3. Osebne zaobljube

Zdi se, da #couplesgoals ni intuitiven, toda dva nesrečna posameznika ne tvorita srečnega para. Dejansko soodvisnost, čeprav se zdi vabljiva in prijetna, ni zdrava za dolgotrajno zvezo. Izraz, ki so ga skovali psihologi, da bi opisoval osebo, ki se za izpolnitev vseh svojih čustvenih potreb 100-odstotno zanaša na svojega romantičnega partnerja, ni zdrav. Če ste srečni v zvezi, še ne pomeni, da sami ne morete biti srečni. Pravzaprav je ravno obratno. Za leto 2021 torej obljubite, da boste vsi delali na sebi! Izberite si cilje in se med seboj podpirajte. (Ta del je ključen.) Sprejmite soodvisnost – pozitivno partnerstvo, pri katerem se podpirate, vendar se ne zanašate samo drug na drugega za vsako potrebo. Ko lovite svoj cilj, bi morali biti največji navijač vašega partnerja, ki lovi njihovega.

PREBERITE TUDI: 5 razlogov, zakaj vam novoletne zaobljube spodletijo

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj