Če se zmotite in porabite več od tistega, kar ste načrtovali za svojo poroko, ste lahko prepričani, da se boste ob koncu poročne slovesnosti znašli v hudi finančni krizi.

Če se želite rešiti preden se to zgodi, so tu 3 načini, kako prihranite denar pri načrtovanju poroke:

1. Imejte proračun in najvišjo mejo

Ena največjih vrzeli, zaradi katere ljudje porabijo preveč denarja za poroko, je pomanjkanje mej in proračun za poroko. Proračun vključuje analizo, koliko denarja imate na razpolago, ki ste ga posebej namenili za financiranje vseh poročnih stroškov. Začnite tako, da najprej določite, koliko imate na računu rezervirano za poroko.

2. Če lahko nekaj naredite sami, potem to naredite

Večina ljudi, medtem ko načrtujejo poroko, najame zunanjega izvajalca načrtovanja porok, ki opravi z vsemi poročnimi načrti zanje. S tem ni absolutno nič narobe, če imate dovolj denarja. Upoštevajte pa, da vas bo to stalo več, saj je načrtovalec porok finančni zalogaj. V želji, da prihranite denar pri načrtovanju poroke, je priporočljivo, da veliko stvari naredite sami. Poiščite čas in obiščite nekatere ponudnike storitev, kot so gostinci, prizorišča za poroke … Sami lahko tudi okrasite prizorišče, prosite teto, da speče torto …

3. Vedno bodite odprti za alternativne možnosti

Samo zato, ker se je vaša prijateljica poročila v palači z dih jemajočo scenografijo in nosila drago poročno obleko, ki ni primerljiva z nobeno drugo, to še ne pomeni, da bi vi morali imeti isto poroko.  Bodite pripravljeni sprejeti druge možnosti. Če stane najem palače preveč, zakaj ne bi poiskali alternativnega prizorišča, kot je cenovno ugoden eleganten hotel z vrtom, ki ima privlačno dvorišče? Zakaj ne bi najeli poročne obleke po nižji ceni kot plačali zajeten znesek, da bi jo kupili samo, da bi jo nosili za en dan? Možnosti je nešteto. Zapomnite si le, da je pomembno samo to, kako se vi počutite, ne kakšno mnenje imajo drugi.

PREBERITE TUDI: Poročna obleka: Romantični boemski slog

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj