… zaradi katerih je bilo vaše potovanje tako očarljivo. Vodenje potovalnega dnevnika vam bo pomagalo, da si zapomnite majhne podrobnosti. Ko ste na počitnicah, si ob koncu vsakega dneva vzemite nekaj minut in si zapišite vse, česar se spomnite – znamenitosti, zvoke, vonjave, nepomembne, a zanimive stvari, ki ste jih opazili. Ne samo, da vas bodo nasmejale, ko jih boste prebrali pozneje, ampak bodo tudi vaše počitniške spomine obogatile.

Lokalna hrana

Doživetje lokalne kuhinje je ena izmed najbolj prijetnih stvari pri obisku novega kraja. Veliko gurmanov, ki jih poznamo, dejansko načrtuje svoja potovanja po lokalnih restavracijah in okusnih sezonskih jedeh. Po nekaj čudovitih dneh uživanja v vznemirljivih novih dobrotah se vam lahko zdi zelo neprijetno, da se vrnete k svoji običajni rutini priprave obrokov, kosil za na pot in mastnih obrokov s seboj. Ampak ni nujno, da je tako.

Izberite recept, ki bi ga radi poustvarili doma, in ga tam obvladajte. Prijavite se na kuharske tečaje, kjer vam pokažejo pristen način priprave jedi, ali če poznate kakšnega lokalnega gurmana, jih prosite, naj vam dajo nekaj napotkov. Najbolje je, da se izognete vsemu, kar je zelo zapleteno in zahteva leta prakse, da se izpopolni, ali nečemu, kar zahteva redke sestavine, ki jih doma ne boste zlahka dobili.

Nenavadni spominki

Ko kupujemo spominke, večina od nas vzame magnete za hladilnik, naključne drobnarije ali morda majico. Kaj pa, če bi lahko bili naši spominki malo bolj smiselni?

Eden od odličnih načinov za to je, da upoštevate svoje interese in hobije. Če torej radi berete, se na počitnicah raje odpravite po knjigo. Kupite knjigo (po možnosti en komplet v tem mestu) in na prvo stran vpišite datum in kraj. To bo spominek, za katerega veste, da ga boste cenili večno, in vsakič, ko boste vzeli v roke to knjigo, se boste takoj prepeljali na kraj, ki ste ga tako radi obiskali.

PREBERITE TUDI: Znaki zodiaka, ki so povsem nekompatibilni

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj