Informacije prejmete od družine, prijateljev in celo popolnih tujcev. Sprva je super (le kdo ne želi brezplačnega nasveta?), vendar na neki točki niste več prepričani, komu in kaj verjeti. Prilagamo 3 mite in resnice.
 

Mit: Otroka boste takoj vzljubili.
 

Resnica: Lahko traja nekaj časa. Kljub vsem tistim srečnim prizorom v filmih, ki se zdijo, kot da bi morali biti srečni in lepi takoj, ko rodite človeka. Ne skrbite, v resnici ni nujno, da je tako. Veliko mamic poroča o tem, da z otrokom niso takoj začutile čustvene povezave. To lahko traja ure, dneve in celo tedne, zato ne skrbite, če se vam to ni zgodilo že prvi dan. 
 

PREBERITE TUDI: 10 stvari o nosečnosti in porodu, ki vam jih niso povedali

Mit: Depresija po porodu bo vplivala na vašega otroka.
 
Resnica: Verjetno ne. Poporodna depresija se lahko pojavi, in če sumite, da jo imate, nujno poiščite pomoč, vendar naj vas ne skrbi, da se bodo vaša negativna občutja prenesla na vašega otroka. Študija, ki jo je opravila norveška organizacija Norwegian Mother and Child Cohort je ugotovila, da poporodna depresija  običajno zelo malo vpliva na otrokov psihološki razvoj. 
 

PREBERITE TUDI: Če bi porodnice pri porodu nehali siliti k 'pritiskanju', bi bilo za vse veliko bolje

Mit: Izgubili boste telesno težo, če boste dojili.
 
Resnica: Vsako telo je drugačno in medtem ko nekatere ženske izgubijo kilogram v nekaj mesecih ali celo tednih, pri drugih lahko mine več časa, da se vrnejo v svoje telo pred nosečnostjo. Nikakor pa se ne primerjajte z zvezdnicami, ki 10 dni po porodu objavijo prečudovito telo. Morate imeti v mislih, da si zvezdnice lažje omislijo profesionalno trenerje, svetovalce, in da imajo po vsej verjetnosti tudi popravljene fotografije. Realnost je povsem drugačna, zato se vzljubi tako, kot si.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj